POLA STOLJEĆA TRADICIJE

Završena rekonstrukcija Milana na Stoji, jednog od prvih privatnih hotela u Puli, KOJI SADA NOSI ČETIRI ZVJEZDICE

| Autor: Duška PALIBRK
(D. ŠTIFANIĆ)

(D. ŠTIFANIĆ)


Smještajni kapaciteti su otprilike udvostručeni: hotel je narastao s 12 na 27 smještajnih jedinica, odnosno s 24 na 47 ležajeva, čime je planirano povećanje popunjenosti sa 149 na 175 dana u godini

Završena je rekonstrukcija obiteljskog hotela i restorana Milan u pulskom naselju Stoja, ako ne prvog, onda jednog od prvih privatnih ugostiteljsko-smještajnih objekata u Istri, 52 godine u vlasništvu obitelji Matić. Otvoren je 1967., prvo kao restoran, potom dopunjen turističkim sobama, a od 1991. posluje kao hotel. Ovom posljednjom investicijom, uz potporu Europskog fonda za regionalni razvoj, hotel Milan dobio je četiri zvjezdice i osim nadaleko poznatog hotelskog restorana i vinoteke, sada su gostima na raspolaganju i fitness dvorana, sauna i jacuzzi, mala sala za sastanke te mala trgovina maslinovih ulja, upravo etikete Matić.

Smještajni kapaciteti su otprilike udvostručeni: hotel je narastao s 12 na 27 smještajnih jedinica, odnosno s 24 na 47 ležajeva, čime je planirano povećanje popunjenosti sa 149 na 175 dana u godini. I ne manje važno, hotel sada "pogone" solarni kolektori, a najavljeno je i zapošljavanje četiri nova djelatnika.

Projektu naziva "Obiteljski hotel Milan 4* - 50 godina tradicije" koncem 2016. godine na natječaju "Podrška razvoju malih i srednjih poduzeća u turizmu povećanjem kvalitete i dodatne ponude hotela" odobreno je 6,471 milijun kuna bespovratne potpore iz Europskog fonda za regionalni razvoj. To je oko 45 posto prihvatljivih troškova procijenjenih na 14,3 milijuna kuna. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 19,2 milijuna kuna. Projektnu prijavu izradila je i provedbu projekta vodila tvrtka Eurokonzalting, a za izgled novog hotela zaslužna je pulska tvrtka Urbis 72 i njezini arhitekti. Idejni projekt potpisuje Edi Bassanese, autor i svih dosadašnjih rekonstrukcija restorana-hotela Milan; izvedbeni projekt djelo je Josipa Bresca, a unutarnje uređenje osmislila je Maja Ristić.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter