GRAD PULA RIJEŠIO 86 POSTO POTPUNIH ZAHTJEVA ZA LEGALIZACIJU BESPRAVNO IZGRAĐENIH OBJEKATA

VIŠE OD 1.100 NOVIH ZAHTJEVA stiglo dva mjeseca prije isteka roka za legalizaciju


Rok za podnošenje zahtjeva za legalizaciju nelegalno sagrađenih objekata istekao je 30. lipnja. Otkako je država omogućila nelegalnim graditeljima da legaliziraju svoje građevine, u Puli je zaprimljeno ukupno 5.690 zahtjeva. No, kako se približavao krajnji rok, koji je bio produžen do posljednjeg dana prošlog mjeseca, tako je u Grad Pulu pristizalo sve više zahtjeva za legalizacijom nelegalnih objekata.

Predati nedostajuće dokumente

- Po Izmjenama i dopunama Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama, kojima je, između ostalog, produžen rok za predaju zahtjeva za izdavanje rješenja o izvedenom stanju do 30. lipnja ove godine, Grad Pula je zaprimio 1.166 zahtjeva i to najviše tijekom svibnja i lipnja. Prije izmjena Zakona je zaprimljeno ukupno 5.690 zahtjeva za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata na području Grada Pule, te s novo zaprimljenim zahtjevima sveukupno zaprimljeno 6.856 zahtjeva, otkrivaju nam iz Grada Pule.

Nema sumnje da je pojačanom prilivu zahtjeva za legalizacijom doprinijela i izrada prostornog plana za Monte Turco, cijelo jedno nelegalno naselje, na kojem obitava više stotina ljudi. Malo pomalo, naselje je raslo, nicala je kuća za kućom, sve bez ikakve infrastrukture, odnosno vodu i struju samo su prespajali jedan drugome, i na koncu se izgradilo čitavo jedno naselje bez ikakvog reda i plana. Pokretanjem izmjena prostornih planova Pule omogućena je legalizacija tog naselja, koja će rezultirati komunalnim opremanjem, a samim time i broj zahtjeva za legalizaciju se povećao jer je tek stupanjem na snagu zakona o legalizaciji Monte Turco zapravo počeo "postojati". (PIŠE Goran ROJNIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter