KRITIKA JE KRITIKA, PARE SU PARE

Tri dana prije drugog kruga izbora prošle godine, Zoričić je od IDS-ove vlasti dobio 5.000 kuna

| Autor: Marcello Rosanda
Filip Zoričić sa svojom knjigom koja je netom izašla iz tiska (foto: Hina)

Filip Zoričić sa svojom knjigom koja je netom izašla iz tiska (foto: Hina)


Nakon što smo jučer izvijestili da je pulski gradonačelnik Filip Zoričič u Zagrebu predstavio svoju knjigu "Vlado Gotovac", prisjetili smo se da smo naslov tog uratka već negdje vidjeli, i to puno prije nego što je knjiga ugledala svijetlo dana.

Doznali smo da je Zoričić ni manje ni više nego tijekom posljednjih lokalnih izbora od Grada Pule, točnije IDS-ove vlasti, tražio novac kao potporu za izdavanje te buduće knjige. Učinio je to preko udruge Institut Mediteran, koja nije institut, a koja se inače pretežito bavi Memo muzejom u Scalierovoj ulici u Puli. Novac je dobio, i to pet tisuća kuna, samo za knjigu, dok je Udruga, usput rečeno, više puta dobila novac za razne projekte i aktivnosti.

Zbunjujuće je i vrijeme dodjele tih sredstava, a radi se o koncu ožujka 2021. godine, tek mjesec-dva prije lokalnih izbora, dok je isplata išla 27. svibnja, poslije prvog kruga.

U kampanji je, podsjetimo, Zoričić forsirao tezu o tome da je za sve važnije aktivnosti financirane javnim novcem, kao i za dobivanje raznih poslova, bila gotovo presudna stranačka pripadnost ili prisnost s IDS-om, strankom koja je tada bila na vlasti. Može li se tom logikom zaključiti da je Zoričić bio blizak IDS-u ili je, pak, kasnio s objavom kandidature ne bi li se odluka o dodjeli spomenutog novca uspješno realizirala?

Inače, radi se o odluci od 31. ožujka o dodjeli financijskih sredstava za programe, projekte, manifestacije i aktivnosti od interesa za opće dobro koje provode udruge i ostale neprofitne organizacije na području Grada Pula za 2021. godinu iz djelokruga Upravnog odjela za kulturu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter