VIJEĆNICA SDP-a

SANJA RADOLOVIĆ O ARHITEKTIMA KOJI SU PROTIV GRADNJE NA VALKANAMA: "Najlakše je staviti zviždaljku u usta ili leći na cestu i vezati se, ali u ovom gradu treba prestati mlatiti praznu slamu i početi nešto i raditi"

| Autor: Marcello ROSANDA
Sanja Radolović (snimio Milivoj MIJOŠEK)

Sanja Radolović (snimio Milivoj MIJOŠEK)


O "napadu" Društva arhitekata Istre na projekte na Valkanama, o kojem se oglasio i gradonačelnik Filip Zoričić, svoje je mišljenje podijelila i Sanja Radolović, predvodnica SDP-ovog dijela vladajuće koalicije 
"Prvo moram reći da mi nije jasno da li je ovo mišljenje Udruženja arhitekata Istre ili članova Radne skupine Grada Pule. Naime, vidim da u mišljenju koriste službeni pečat i logo Udruženja arhitekata Istre, a potpisuju se kao članovi Radne skupine. Da li su ostali članovi Udruženja arhitekata Istre s tim mišljenjem upoznati?  Oni koji su se meni obratili, a članovi su Udruženja, kažu da oni nisu imali nikakvu skupštinu niti bilo kakav sastanak na kojem su usuglasili navedeno mišljenje, kao što su mi rekli da nisu bili upoznati niti s prezentacijom o prostornom planiranju koju je izlagala njihova članica Udruženja na Gradskom vijeću. Također, vidim da treći član Radne skupine nije potpisao mišljenje. Što to znači, slaže li se ili ne s tim mišljenjem?

Osobno sam postala alergična na razne neovisne stručnjake, koji se prezentiraju tako, jer nemaju hrabrosti ni sebi ni javnosti priznati da nisu više neovisni stručnjaci ili aktivisti, već političari koji se se priklonili pojedinoj političkoj skupini i rade u njihovu korist, a ne u korist građana. Meni je jasno da je najlakše staviti zviždaljku u usta ili leći na cestu i vezati se, ili pak putem lažnih profila na društvenim mrežama pljuvati, ali u ovom gradu treba prestati mlatiti praznu slamu i početi konkretno nešto i raditi", kaže Radolović.

"U mišljenju Udruženja arhitekata/Radne skupine (adresiram oboje, jer se ne zna niti tko je autor ovog mišljenja) oni jasno navode što bi sve trebalo, ali ne navode kako. Odnosno, da budem precizna, kažu da su protiv toga da 500 djece NK Uljanika dobije nogometno igralište, ali nemaju rješenje kako omogućiti da ta djeca treniraju, rastu i razviju se kroz sport. Navode da su problem stabla, ali zna se kako se to radi u uređenom društvu, a što im je i prezentirano prilikom obilaska lokacije na Valkanama - za jedno posječeno stablo zasade se tri nova na primjerenoj lokaciji u blizini. Uostalom, i sami su upoznati s činjenicom, a što je također utvrđeno prilikom obilaska lokacija igrališta, jedan dio stabala će se zbog bolesti morati posjeći, proširivalo se igralište ili ne", dodaje.

"Također, protiv su svih investicija od kojih bi Grad Pula trebao uprihoditi 50 milijuna kuna komunalnog doprinosa te koje bi dovele do otvaranja nekoliko stotina radnih mjesta, a najbitnije od svega - te investicije predviđaju stavljanje u funkciju prostora kamenoloma gdje se neće posjeći ni jedno stablo, već samo privesti namjeni prostor koji je sada derutan. Ajmo biti iskreni do kraja, na potezu cijelog pulskog Lungomarea ne možete otići ni na toilet, jer ne postoji. U konačnici, ja postavljam pitanje Radnoj skupini tzv. neovisnih stručnjaka, jesu li im važnija djeca i ljudi ili stabla?", zaključila je Sanja Radolović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter