JAVLJAJU IZ KOMUNALNE PALAČE

PULA: Dugogodišnja želja roditelja, učenika i OŠ Kaštanjer je napokon realizirana

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
OŠ Kaštanjer (Snimila Mirjana Vermezović Ivanović)

OŠ Kaštanjer (Snimila Mirjana Vermezović Ivanović)


Otvaranjem područnih odjela Osnovne škole Kaštanjer u zgradi Pučkog otvorenog učilišta, koji obuhvaćaju šest odjeljenja sa 132 učenika trećih i četvrtih razreda, svi učenici ove škole od jučer pohađaju nastavu u jednoj, jutarnjoj smjeni, javljaju iz Komunalne palače.

"Kompletnim uređenjem šest učionica u prostorima Pučkog otvorenog učilišta i uz dopusnicu resornog ministarstva, OŠ Kaštanjer nastavu može organizirati u jednoj smjeni. Dugogodišnja je to želja roditelja, učenika i škole koju smo, zasad, realizirali privremenim rješenjem. Čim se riješe imovinsko-pravni odnosi s državom, krenuli bismo u pripreme za dogradnju škole Kaštanjer“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić. Prema njegovim riječima, od 11 pulskih osnovnih škola, deset održava nastavu u jednoj, jutarnjoj smjeni, dok jedna, OŠ Šijana, rad organizira i poslijepodne.

Iz Grada priopćavaju da su prihvatili prijedlog OŠ Kaštanjer o načinu realizacije jednosmjenske nastave i dao podršku u ostvarivanju uvjeta za njenu organizaciju ulaganjem u najam i uređenje prostora.

"Učionice su u potpunosti opremljene i funkcionalne za izvođenje nastave, za što je suglasnost dalo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Jednosmjenska nastava uvelike će pridonijeti kvaliteti pripreme i   realizacije nastave i omogućiti učenicima veće uključivanje u izvanškolske aktivnosti. Roditelji će sada moći kvalitetnije provoditi zajedničko vrijeme s djecom nakon radnog vremena, što ranije nije bilo moguće zbog popodnevne smjene". Objašnjavaju iz Grada.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter