MALENA NADIA DOBILA JE PRVU DOZU LIJEKA

Presretna obitelj Ucović: DANAS JE NAŠA LAVICA PRIMILA TERAPIJU!

Nadia Ucović

Nadia Ucović


Malena Nadia Ucović koja boluje od smrtonosne Battenove bolesti danas je primila prvu dozu prijeko potrebnog lijek Brineura u riječkom Kliničkom bolničkom centru. Potvrdila nam je to majka djevojčice Eliza Ucović rekavši da su ih zvali iz Rijeke da je lijek stigao da i da Nadia može krenuti u liječenje. "Zvali su nas da odmah dođemo jer je lijek stigao. Primila je prvu terapiju i dobro se osjeća", rekla je Eliza Ucović.

Obitelj malene Nadije svjesna je da će bolnica lijek plaćati šest mjeseci pa se nadaju da će lijek koji je životno potreban njihovoj djevojčici doći na listu HZZO-a. Za pomoć obitelji Ucović pokrenuta je i humanitarna akcija pod nazivom "Nada za osmijeh". Da bi im barem donekle olakšali i pomogli u pokrivanju brojnih troškova, organizatori najavljuju da će se u sklopu ove humanitarne akcije održati niz manifestacija čiji prihod je u potpunosti namijenjen za pomoć obitelji Ucović, a u nekoliko pulskih kafića postavljene su kutije u koje svi koji žele pomoći, mogu ubaciti svoj novčani prilog. Kutije za donacije osim u Klubu Kotač, mogu se za sada naći i u Rock caffeu, Old friendsu, Mimozi, Poodrum-u...

Također, svi koji žele mogu svoj prilog uplatiti na račun otvoren isključivo samo za akciju "Nada za osmijeh", u PBZ banci, IBAN HR47 2340 0091 5109 9234 2, a uplate iz inozemstva mogu se vršiti na SWIFT CODE: PBZGHR2X. Nositelji humanitarne akcije su FB Puljani Humanitarci, a u organizaciji sudjeluju glazbenici iz grupe CherryBombz, Studio glazbene kreativnosti Čarobna frula, Grad Pula, Rock Caffe Pula, NK Istra 1961, Udruga MedulinArt, Hrvatska glazbena unija te članice Humanitarne mreže Grada Pule – Udruga Sv. Vinko Paulski, Gradsko društvo Crvenog križa Pula i članovi udruge Naš san njihov osmijeh. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter