SINDIKAT UMIROVLJENIKA

FOTO / POSTAVLJENA ZANIMLJIVA IZLOŽBA: "Kako se Pula mijenjala od 50-tih do 80-tih godina prošlog stoljeća"

| Autor: Doria MOHOROVIĆ


U prostoru Sindikata umirovljenika Hrvatske u utorak je postavljena izložba na temu "Kako se Pula mijenjala od 50-tih do 80-tih prošlog stoljeća". Autor izložbe Silvano Jelenić predstavio je svoju bogatu kolekciju starih fotografija pulskih kvartova koju je skupljao posljednjih 40 godina.

Izložba će se realizirati u dva djela pa uskoro možemo očekivati i stare razglednice Pule. Oprema je od Filatelističkog društva Arena Pula, a u slaganju izložbe pomagao je član tog Društva Franjo Muhvić.

- To mi je hobi kojim se bavim dugi niz godina. Član sam filatelističkog društva od 1985. godine, kada sam i započeo s prikupljanjem slika i razglednica, kaže Jelenić.

Na starim fotografijama mogu se vidjeti uvala Valsaline, prvi pansioni na Zlatnim stijenama, kupalište Valkane, Ribarska koliba, zabavni centar Verudela, vojna klaonica na Valsalinama, sadašnjem Mornaru.

Jedna od zanimljivijih fotografija je ona na kojoj je prikazano gradilište Robne kuće Pula, čija je gradnja trajala od 1973. do 1975. godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter