PULSKA MORNARIČKA BOLNICA

STALNA OPASNOST ZA PROLAZNIKE I DJECU NA VERUDI Ne zna se čiji je zid, ali bi se svakog trena mogao srušiti i UBITI NEKOGA!

D. MEMEDOVIĆ

D. MEMEDOVIĆ


Već 32 godine živim na ovoj lokaciji. I ovaj zid je uvijek kriv. Sada, istina, malo više nego nekad, ali vjerojatno je i pritisak sve veći jer se zemlja s gornje strane, s parkirališta bolnice, polako sliježe i pritišće ga, kaže nam 82-godišnji Sale Ljevšić

Cigleni zid oko parkirališta Mornaričke bolnice opasno se nakrivio i prijeti da padne na glavu kakvom prolazniku. Ne treba posebno naglašavati da su ugrožena i brojna djeca koja upravo tuda idu u obližnji vrtić i školu.

Zid se godinama krivi, no posljednjih mjeseci je naočigled poprimio zabrinjavajući kut te je stavljen i znak upozorenja za prolaznike, a dio je ograđen i sigurnosnom trakom. Doduše, za našeg je posjeta nije bilo jer je želja za slobodnim parkirnim mjestom valjda prevagnula nad pitanjem sigurnosti. Ili možda svi misle: kad je već toliko godina postojano iskrivljen, pa neće baš sada pasti. Pa, eto, nije pao niti za našeg posjeta, ali je pitanje treba li čekati da se nešto takvo dogodi?

- Već 32 godine živim na ovoj lokaciji, od 52 koliko živim u Puli. I ovaj zid je uvijek kriv. Sada, istina, malo više nego nekad, ali vjerojatno je i pritisak sve veći jer se zemlja s gornje strane, s parkirališta bolnice, polako sliježe i pritišće ga, kaže nam 82-godišnji Sale Ljevšić, inače stanar obližnje zgrade koji je svakodnevni svjedok propadanja ovog zida.

Zanimljivo je napomenuti da je vremešni Ljevšić po struci građevinar i na pitanje kako to sanirati kaže - to treba rušiti, nema drugog izlaza. Pa ipak zaključuje da po njemu opasnost od urušavanja zida i nije previše velika jer je to sve dugo godina kompaktno i samo nešto što bi tu cjelinu uzdrmalo - velike bujice, podrhtavanje ili nešto treće - može sve srušiti. (Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter