ROVINJ

Na sjednici Gradskog vijeća bilo je govora o škovacama; PO DANU JEDAN ODVOZ ODBAČENOG SMEĆA


Usprkos mogućnosti da se besplatno riješe otpada, nekima je jednostavnije da ga bace na ulicu ili kampanju kako im stari kauč ili bojler ne bi dva puna dana stajao u vrtu ili dvorištu

 

Zanimljivu raspravu na temu odbačenog i neprijavljenog otpada, vodili su članovi Gradskog vijeća Rovinja, nakon što je nadležna pročelnica Tanja Mišeta, podastrla izvješće za prošlu godinu. Kako se moglo čuti, komunalni redari su obavili 350 intervencija i utvrdili ukupno oko 367 kubnih metara odbačenog raznog otpada. Da bi ih se uklonilo, Grad je, kaže pročelnica, za njihov odvoz osigurao nešto više od 23 tisuće kuna.

Smeće bacaju pod okriljem noći

Na pročelničino izviješće reagirao je Suad Salkić, vijećnik iz redova SDP-a, kazavši kako i u samom nazivu točke dnevnog reda piše da je to i izvješće o lokacijama odlagalištima otpada, a da u prezentaciji nije bilo ni riječi o konkretnim mjestima. Dodao je i to da je 23 tisuće kuna, po njegovom mišljenju i bez navedenih lokacija, ipak relativno mali iznos koji se podnio za 350 intervencija, te izrazio vlastitu sumnju u mogućnost da su građani po ulicama i uličicama Rovinja u toj mjeri bacali smeće. U svom je komentaru, također dodao kako se dobro zna gdje se nalaze velike količine otpada, te sugerirao da se na njima postave dežurstva, odnosno primjene radnje oko daljnjeg sprječavanja bacanja smeća. Tanja Mišeta, odgovorila je da se broj intervencija i količina otpada odnosi na sve gradske kao i prigradske površine i da je isključivo riječ o otpadu koji nije prijavljen već se baca pod okriljem noći. (N. O. R.)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD ČETVRTKA

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter