Danas u INK-u obljetnička svečanost OŠ Vidikovac

NA ĆAKULI S… Negdašnji osnovci s Vidikovca pamte svoje profesore i školske čajanke

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA

Morali su nositi papuče, školske odmore provodili su u šumici i na livadi oko škole, a svima su, naravno, najljepše uspomene ostale s legendarnih čajanki koje su se svih tih godina održavale u nekad crvenoj, a danas mramornoj dvorani

Osnovna škola Vidikovac, nekadašnja "43. istarska divizija", obilježava 50 godina osnutka. Velika svečanost kojom će brojne generacije nastavnika i učenika proslaviti rođendan svoje škole održat će se danas u INK s početkom u 19 sati, no zabavno je bilo i jučer u školi gdje se u prisustvu brojnih učenika i nastavnika odvijao okrugli stol "Na ćakuli s…". A ćakulalo se s 11 bivših učenika škole, danas uspješnim ljudima na raznim područjima.

Danas uspješni ljudi

Okruglom stolu odazvali su se Marin Vidas, inženjer u Rimac automobilima, Kristijan Floričić, diplomirani ekonomist i poznati poduzetnik, Mladen Jašić, pulski pedijatar i neonatolog, Lorena Honović, voditeljica Odjela za laboratorijsku dijagnostiku u Općoj bolnici Pula, Sanja Simeunović Bajec, profesorica i slikarica, Mateja Petronijević, hortikulturna dizajnerica, istaknuta hrvatska jedriličarka i Olimpijka iz Pekinga, Elvira Krizmanić Marjanović, pročelnica za društvene djelatnosti grada Pule, Matija Miloš, mladi pulski odvjetnik, Dragan Brajković, trener Atletskog kluba za osobe s invaliditetom, Patricija Softić, novinarka Glasa Istre, i Neven Iveša, diplomirani inženjer biokemije, morski biolog i profesor na pulskom Sveučilištu.

Njih su voditelji programa Lucija Peternel, Vice Kunjašić i Matej Škalić, uz pomoć profesorice Sanje Pereša Macuka i ravnatelja Predraga Dukića, ukratko predstavili učenicima i nastavnicima, a zatim su ih zamolili da se prisjete svojih školskih dana. Svim je gostima njihova osnovna škola ostala u najljepšem sjećanju, zbog prijateljstava koja su se tada razvila i traju do danas, ali i zbog profesora čije im je podučavanje kasnije u životu itekako značilo. Sa sjetom su ispričali koliko se današnja zgrada škole razlikuje od nekadašnje, koji su im nastavnici i profesori tada predavali i što su ih naučili. Prisjetili su se da su morali nositi papuče, da su odmore provodili u šumici i na livadi oko škole, a svima su, naravno, najljepše uspomene ostale s legendarnih čajanki koje su se svih tih godina održavale u nekadašnjoj crvenoj, a danas mramornoj dvorani.

Izložba i mlada stabla

U školi je za njenih prvih pola stoljeća postavljena i retrospektivna izložba "Sva naša desetljeća", a u dvorištu su posađena stabla prijateljstva s partnerskom OŠ Bovec iz Slovenije i Šestom osnovnom školom iz Varaždina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter