TEMA "CIRKUS"

Maškarani Seljani išli su od kuće do kuće, kraj petog godišnjeg doba u Rovinjskom Selu


Maškarano ludilo u Rovinjskom Selu privedeno je kraju, a kraj je označilo paljenje pusta ove srijede u popodnevnim satima. No, samo dan ranije, u utorak, u Rovinjskom Selu sve je prštilo od šarenih maski spremnih za veliko finale.

Vrijedna tradicija

Maškarani Seljani i oni koji su im se u ovome veselju pridružili, od ranog su jutra išli od kuće do kuće, što je tradicija koju udruga Seljanskih maškara vješto nastavlja. I ove godine pohodu po Rovinjskom Selu priključile su se brojne maske, a njihov odaziv kroz godine ne opada, što govori o vrijednosti ove tradicije. Kako saznajemo od predsjednika udruge Seljanskih maškara Emila Radovana, tijekom dana skupilo se stotinjak maski, dok su mnogi drugi svoje maske odlučili prošetati u kasnije sate.

Naime, cjelodnevni ples, pjevanje i zabava nisu umorili ove raznolike maske, već se fešta navečer "preselila" u Dom kulture. Ove je godine sve posjetitelje čekala novost - tombola u kojoj su sudjelovali svi koji su kupili ulaznicu, a glavna je nagrada bila putovanje u Veneciju za dvoje. Osim toga, nagrade su se dijelile i najboljim maskama, pa su tako kao najbolji par odabrani likovi iz animirane serije "A je to", najbolja su grupa "Lego kocke", najbolja je pojedinačna maska "seljanska supa", dok je misicom proglašena "balerina" iz Kuntrade.

Tema "Cirkus"

Uz najbolje maske, u Domu kulture mogle su se vidjeti raznolike ideje, od vanzemaljaca, raznih životinja, pantomimičara, tradicionalnih maski kao što su Vorci, te mnogo klaunova jer je tema ovogodišnjih Seljanskih maškara bila "cirkus".

Maškare su se zabavljale uz Eleonoru Dobrović i Luku Brgića i njihov El band koji su svojim sumještanima napravili "štimung" kakav i priliči ovom velikom maškaranom finalu. Nakon njih do kasno u noć posjetitelje su rasplesali Proleteri uz mnogobrojne hitove. (A. BRATTONI)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter