valentinOVO U LABINU

Koncert učitelja Umjetničke škole Matka Brajše Rašana JEDNOSATNA GLAZBENA POSLASTICA


Labinska kino dvorana bila je preksinoć ispunjena ljubiteljima umjetnosti koji su došli poslušati glazbenu i plesnu poslasticu u izvedbi učitelja Umjetničke škole Matka Brajše Rašana, koji već tradicionalno povodom Valentinova priređuju prigodan koncert. Tijekom jednosatnog programa s pažljivo odabranim repertoarom, gosti koncerta mogli su uživati u zvucima klavira, flaute, gitare, klarineta, saksofona, violine i udaraljki, uz stručno ali istovremeno simpatično i nenametljivo vođenje muzikologa Alda Foška.

Nakon salonske glazbe koju su kao uvod u holu kina izvodili Damir Dekanić na violini i Marijan Lincmajer na udaraljkama, koncert je započeo dramatičnim Šostakovičevim Preludijem iz Suite za dva klavira, op. 6, u studioznoj izvedbi Melite Lasek Satterwhite i Marte Karoline Cader. S mladenačkim entuzijazmom i svježim idejama u izvedbi Debussyjeve skladbe Syrinx za flautu solo nastavila je Sara Kalčić, a Bachov Bourrée/Double omogućio je zaron u razdoblje glazbenoga baroka u temperamentnoj izvedbi gitarista Petra Koroljevića i Domagoja Miškovića. Potom su se predstavile pijanistice Vesela Brenčić i Jadranka Celić Bernaz izvedbom Varijacija na hrvatsku narodnu temu Bruna Vlaheka i Edi Šiljak virtuoznom izvedbom Plesa za violinu solo Miroslava Miletića.

Gosti koncerta bili su klarinetist Robert Pajić i pijanist Gaj Matić Marović iz Glazbene škole Karlovac, te Hrvoje Puškarića koji je izveo svoju skladbu Fantazija za klavir br. 4.

Nastupili su i plesači Melita Spahić Bezjak i Vitalij Klok, a za jazz izvedbu pobrinuli su se saksofonist Tonči Trinajstić i pijanist Aldo Foško. Svi su izvođači nagrađeni gromkim pljeskom, a posebno vokalno-instrumentalni ansambl sastavljen od 17 učitelja, zaključivši koncert pjesmom Parole, parole. (B. BIOČIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater