rovinj

Javni natječaji za financiranje programa koje provode organizacije civilnog društva: Za udruge u kulturi i umjetnosti Rovinjci daju skoro milijun kuna

Arhiva G. I.

Arhiva G. I.


Na temelju pravilnika o financiranju programa, projekata i manifestacija koje provode organizacije civilnog društva rovinjski gradonačelnik objavio je pet javnih natječaja.

Prvi je javni natječaj za financiranje aktivnosti udruga proizašlih iz Domovinskog rata i NOB-a, ukupno planirana vrijednost natječaja je 60 tisuća kuna. Financijske potpore za pojedini program odobravaju se u iznosu od najmanje pet tisuća kuna do najviše 30 tisuća kuna, odnosno maksimalno tri potpore. Drugi je javni natječaj za financiranje programa unapređenja života osoba starije životne dobi. Ukupno planirana vrijednost natječaja iznosi 270 tisuća kuna i dodijeliti će se jedna potpora.

Za udruge za invalide 250 tisuća kuna

Treći je javni natječaj za financiranje aktivnosti poticanja mladih na održivi razvoj, zdrav način života i očuvanje prirode. Ukupno planirana vrijednost natječaja je 35 tisuća kuna. Financijske potpore za pojedini program odobravaju se u iznosu od najmanje pet tisuća kuna do najviše 25 tisuća kuna, odnosno maksimalno tri potpore. Četvrti je javni natječaj za financiranje aktivnosti udruga iz područja socijalne skrbi i zdravstva, ali taj natječaj ima tri područja. U programskom području rada s osobama s invaliditetom ukupno planirana vrijednost je 250 tisuća kuna. Odobrit će se jedna potpora do najviše 200 tisuća kuna te do pet potpora od po pet do 20 tisuća kuna, odnosno maksimalno osam potpora. U programskom području provođenja humanitarnih i srodnih aktivnosti ukupno planirana vrijednost je 30 tisuća kuna. Financijske potpore za pojedini program odobravaju se u iznosu od najmanje pet tisuća do najviše deset tisuća kuna, odnosno maksimalno tri potpore. I treće programsko područje je ono prevencije i unaprjeđenja zaštite zdravlja. Ukupno planirana vrijednost je 40 tisuća kuna, a odobrit će se jedna potpora do najviše 25 tisuća kuna te dvije potpore do 7.500 kuna, odnosno maksimalno tri potpore.

I konačno peti javni natječaj je za financiranje programa udruga iz područja kulture i umjetnosti, te tehničke kulture, a dijeli se na dva područja. U onom za udruge s područja kulture i umjetnosti ukupno planirana vrijednost iznosi 965 tisuća kuna, odnosno maksimalno deset potpora u iznosu od najmanje 15 tisuća do najviše 75 tisuća kuna. Kao i maksimalno dvije potpore u iznosu od najmanje 75 tisuća do najviše 130 tisuća kuna te maksimalno dvije potpore u iznosu od najmanje 130 tisuća do najviše 280 tisuća kuna. U programskom području udruga s područja tehničke kulture ukupno planirana vrijednost iznosi 50 tisuća kuna. Financijske potpore za pojedini program odobravaju se u iznosu od najmanje pet tisuća do najviše 50 tisuća kuna, odnosno maksimalno dvije potpore.

Rok za natječaje ističe 28. siječnja

Rok za podnošenje prijedloga projekata i programa za sve objavljene natječaje ističe 28. siječnja. Prijedlozi projekata dostavljaju se isključivo na propisanim obrascima, koji su zajedno s uputama za prijavitelje dostupni na mrežnim stranicama www.rovinj-rovigno.hr. Natječajnu dokumentaciju u tiskanom i elektronskom obliku treba poslati preporučeno poštom, putem dostavljača ili osobno (predaja u urudžbenom uredu) na sljedeću adresu: Grad Rovinj, Trg Matteotti 2, Rovinj/ "Ne otvarati-naziv natječaja". Sva pitanja vezana uz natječaje mogu se postaviti isključivo elektroničkim putem, slanjem upita na adresu elektronske pošte: [email protected].(A. DAGOSTIN)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter