OBAVIJEST GRAĐANIMA

GRAD PULA I GRADSKA PODUZEĆA U DOBA KRIZE: Pokaz za javni prijevoz produžava se, na tržnici manji zakup, ali parking po starom

| Autor: Borka PETROVIĆ
Karta za ožujak zasad važi i za travanj - Pulapromet na čekanju (Neven LAZAREVIĆ)

Karta za ožujak zasad važi i za travanj - Pulapromet na čekanju (Neven LAZAREVIĆ)


Pulapromet i ostala gradska društva nastojat će biti jedni od pokretača novog ciklusa, koji će voditi računa o svojim korisnicima usluga, poručuju iz Grada Pule

S obzirom na tešku situaciju s pandemijom, koja je sve iznenadila, upitali smo Grad Pulu kako će se ponijeti prema nekim problemima koji se sukcesivno pojavljuju kako vrijeme odmiče - od toga kako će se izaći ususret zakupcima na tržnici s obzirom na to da je ona zatvorena i prodaje nema, do toga razmišlja li se o ukidanju plaćanja parkinga s obzirom da javni prijevoz nije dostupan i što s onim putnicima koji su platiti mjesečne i godišnje pokaze za autobuse Pulaprometa.

Aktivne mjere

Iz Grada Pula ističu da su oni, kao i Istarska županija i svi ostali istarski gradovi, ujedinjeni u stavu da je zdravlje ljudi na prvome mjestu, ali i da živimo od gospodarstva te o njemu treba voditi računa u izvanrednim situacijama poput ove.

- Izvanredna situacija ima zdravstveni i ekonomski segment, pri čemu je u ovom trenutku onaj zdravstveni prioritet. Kao i svi ostali gradovi paralelno se bavimo i ekonomskim segmentom kako iz jedne krize ne bismo ušli u drugu, gdje ćemo gledati da aktivne mjere budu od pomoći poslovnom sektoru, malim poduzetnicima, obrtnicima i poljoprivrednicima. Svaka kuna koju je moguće usmjeriti prema gospodarstvu, usmjerit će se, poručuju iz Grada Pule.

Napominjući da su svi svjesni da se situacija mijenja iz dana u dan, iz sata u sat, vele da se tome prilagođavaju, prvenstveno vodeći računa o uputama stožera civilne zaštite.

- Utjecaj virusa Covid19 imat će vrlo vjerojatno dugoročne posljedice na ekonomiju pa tako će biti i u našem okruženju. Unatoč tome, Pulapromet i ostala gradska društva nastojat će biti jedni od pokretača novog ciklusa, koji će voditi računa o svojim korisnicima usluga. Zasad će Pulapromet svima koji su kupili mjesečne karte za ožujak produljiti njihovo važenje do konca travnja. Tržnica će, isto tako, izaći u susret umanjenjem zakupa svim onim zakupcima koji su obuhvaćeni mjerama, poručuju iz Grada.

Odgovorna zajednica

No, što se tiče parkiranja, kažu da zasad nema promjene u režimu naplate jer procjenjuju da će tako stimulirati ljude da ne izlaze iz svojih domova bez prijeke potrebe.

- U ovim okolnostima svima nam je primarni cilj poduzeti sve mjere koje su nam na raspolaganju, a mogu pridonijeti čim bržoj normalizaciji života i rada pa u tom duhu svatko od nas treba dati svoj doprinos s obzirom da samo o odgovornoj zajednici ovisi kada će nam svima zajedno biti bolje, zaključuju iz Grada.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter