U UTORAK

Eco Art in the Park - kreativna eko radionica oslikavanja platnenih vrećica te radionica izrade torbe za špežu/kupovinu od starih majica

| Autor: Glas Istre
(Foto: Udruga Zelena Istra)

(Foto: Udruga Zelena Istra)


Art park, Zelena Istra i Radiona Re-Geppetto pozivaju građane na kreativnu eko radionicu oslikavanja platnenih vrećica te radionicu izrade torbe za špežu/kupovinu od starih majica. Radionica će se održati u utorak 23.8. od 18:30 sati u sklopu manifestacije Art park Pula – u parku kod Društvenog centra Rojc.

Naime, tijekom kolovoza ekipa Art parka iz Zagreba u suradnji s lokalnim umjetnicima oživjela je i uredila ovaj park te se svakodnevno organiziraju različiti programi i radionice.

Korištenjem trajnih torbi smanjujemo upotrebu jednokratnih plastičnih vrećica koje su posebno štetne za morski ekosustav! Radionice su namijenjene za male i velike. Ponesite svoje stare majice! Na radionicama ćemo razgovarati o smanjenju nastanka otpada uz demonstraciju praktičnih savjeta o zero waste načinu života tj. smanjenju nastanka otpada, kompostiranju, izradi prirodne kozmetike i prirodnih sredstava za čišćenje.

Od 21:30 pridružite se na prezentaciji Radione Re-Geppetto – uz prezentaciju fotografija i video materijala predstavit ćemo i proslaviti godinu dana rada prve popravljaone u Puli i Istri te razgovarati o budućnosti i održivosti radione. Saznat ćete što smo i kako radili, koliko predmeta popravili, sve o radionicama i akcijama koje smo održali, ali želimo čuti i vaše ideje. Predstavit ćemo i europsku nagradu koju smo osvojili spojivši cirkularnu ekonomiju i umjetnost i to upravo u suradnji s brojnim umjetnicima Vedranom Štimcem, Slavicom Marin, Mirnom Sišul i Ivanom Tomić. Vidimo se!

Ovaj događaj provodi su u okviru projekta Projekt „ROJC: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo“ provodi Savez udruga Rojca u partnerstvu s Gradom Pula-Pola i udrugama Zelena Istra, Čarobnjakov šešir i Merlin, a sufinancirala ga je Europska Unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.996.438,63 kuna/1.696.972,83 kuna sufinancirano je sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt je sufinancirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

Stajališta izražena u objavi isključiva su odgovornost Saveza udruga Rojca i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter