TRODNEVNA KONFERENCIJA

Domaći i međunarodni stručnjaci o strateškom razvoju prometa u Puli - uz uvjet da ostane grad po mjeri čovjeka

| Autor: Glas Istre


Međunarodni i hrvatski govornici sudjeluju na trodnevnoj konferenciji "Grad po mjeri čovjeka - grad kao prometni hub" koja je započela danas u Puli, u organizaciji Grada Pule uz Fakultet prometnih znanosti iz Zagreba te Glas Istre kao suorganizatore.

Tema konferencije jest održiva urbane mobilnost, tj. promet u gradovima, s naglaskom naravno na Pulu.

(Snimio Milivoj Mijošek)(Snimio Milivoj Mijošek)

Kako pomiriti prometnu infrastrukturu koja nam omogućava razvoj i kretanje ljudi i roba s potrebom za sigurnim i zdravim životom pojedinca u gradu? Što učiniti kada grad ima mnoštvo zadatosti zbog kojih promjene često ne mogu biti velike, a ni brze? Što ako smo mi i naše navike jedna od najznačajnijih prepreka za iskorak kojeg su mnogi razvijeni europski gradovi već napravili?

(Snimio Milivoj Mijošek)(Snimio Milivoj Mijošek)

Odakle uopće krenuti i kako podijeliti odgovornost? Kako komunicirati ciljeve, mjere i projekte? Što će reći javnost? Kako se i kamo uopće kreće Pula? - neke su od tema na koje će stručnjaci odgovoriti na ovoj trodnevnoj konferenciji, koja se danas i sutra održava u Circolu, a završni dan konferencije, u petak, održat će se u Park Plazi na Verudeli.

Đuro Lubura (Snimio Milivoj Mijošek)Đuro Lubura (Snimio Milivoj Mijošek)

Rezultat ove konferencije bit će konkretni odgovori i strateški dokumenti kako Pulu učiniti gradom po mjeri čovjeka a da se istovremeno pomiri potreba da grad bude prometni hub - a na tom rješenju će raditi domaći i strani stručnjaci, koji će predstaviti svoje izazove, strategije, rezultate i odgovornosti koje su iz toga proizašle.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter