PREFERENCIJE PO STRANKAMA

ANKETA O HOTELU NA VALKANAMA: Najveću podršku hotel ima među biračima Filipa Zoričića, čak 77 posto!

| Autor: Glas Istre
Filip Zoričić / Vizualizacija hotela na Valkanama

Filip Zoričić / Vizualizacija hotela na Valkanama


IPSOS-ova anketa o hotelu na Valkanama i referendumu, koju je naručio investitor, tvrtka Hotel Valkane, obuhvatila je i preferencije po strankama. Dakle - anketa je pokazala kakvo je mišljenje o pojedinim pitanjima s obzirom na to za koga bi ispitanici glasali da su izbori sljedeće nedjelje.

Pa tako ispada da su zagovornici hotela u najvećoj mjeri - glasači Filipa Zoričića i njegove liste.

Izgradnju hotela podržava čak 77 posto birača aktualnoga gradonačelnika, a slijedi IDS sa 63 posto, SDP sa 61,4 posto i HDZ sa 52,7 posto. Očekivano, hotel ne podržava 66,3 posto možemovaca, a na toj strani su i oni koji su rekli da bi glasali za "neku drugu" stranku - njih 61,6 posto.

Sukladno tome, da iza referenduma stoji skupljanje političkih poena, a ne stvarna briga za građane, misli 70,8 posto IDS-ovaca, 65,7 posto birača Filipa Zoričića, 61,7 posto SDP-ovaca. Tako misli i 43,3 posto HDZ-ovaca, što je manje od 50 posto, ali suprotno mišljenje (stvarna briga za građane) ima njih još manje - 39,1 posto. Naime, jako puno birača HDZ-a (17,7 posto) tu se odlučilo za odgovor "ne znam".

Obrnuto, da je riječ o stvarnoj brizi za građane misli 60,1 posto možemovaca i 63,7 posto onih koji bi glasali za "nekog drugog".

Odnos "Možemo! protiv svih" vidi se i na mišljenju o trenutačnom stanju bivšeg kamenoloma Valkane, na mjestu kojeg bi trebao biti izgrađen hotel.

Naime, čak 47,3 možemovaca misli da je to stanje dovoljno dobro, za razliku od 11,8 birača Filipa Zoričića, 14,5 HDZ-ovaca, 11,9 IDS-ovaca i 15,5 SDP-ovaca koji misle da je stanje dobro.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter