Višetjedni karnevalski program danas službeno završava, a tim povodom Ceh ugostitelja Udruženja obrtnika Pula i Turistička zajednica grada Pula organizirali su na pulskom markatu "Pusnu marendu" i to od 10 do 13 sati.
(Snimila Matea Čelebija)
Lijepo i toplo vrijeme dodatno su doprinijeli većoj posjeti ovog događaja za koji su najviše bili zainteresirani pulski umirovljenici, a i kako ne kada je obrok koštao simboličnih pet eura, a moglo se kupiti kobasice, kapuz, fritule i kroštule te popiti čašica vina. Iz priloženog se moglo vidjeti kako je događaj razveselio okupljene, ali i privukao brojne slučajne prolaznike.
- Hrana je odlična, vino je super. Sviđaju mi se ovakvi događaji, ovo jedobra akcija i mislim da ih trebate imati češće, kazao nam je turist iz Austrije, Jozef Glinick.
Predsjednik Udruženja obrtnika Andi Vitasović kazao je Glasu Istre da su odazivom jako zadovoljni te da im je i bio cilj doprijeti do ljudi. Kroz razgovor se osvrnuo i na neke od problema kod obrtnika.
- Jako smo zadovoljni odazivom ljudi. Nudili smo kobasice, kapuz, fritule i kroštule po promotivnoj cijeni od pet eura. Uz to, nudili smo i vino. Ljudi su nam kazali da im je hrana ukusna, a odgovara im i cijena za koju smo se potrudili da bude prihvatljiva svima. Mi smo kao udruženje obrtnika veoma zadovoljni što možemo biti ovdje i pokazati što znamo i možemo. Promoviramo obrtništvo jer smo žila kucavica gospodarstva i cilj nam je da se vidi da postojimo, kazao nam je Vitasović.
(Snimila Matea Čelebija)
Što se tiče obrtništva, Vitasović kaže da uvijek bude različitih problema koje nastoje riješiti. Ono što je važno, ističe, jest da su otvoreni za sve ljude koji žele iznijeti svoj problem, a sve kako bi im Udruženje pomoglo.
- Svaka djelatnost ima svoje specifične probleme, bilo da je riječ o prijevoznicima, ugostiteljima, prerađivačima ili knjigovođama. Mi njihove probleme nastojimo kanalizirati i nakon toga rješavati. Imali smo prošle godine problema s fiskalizacijom napojnica, prijevoznici su imali problema sa zatvorenim cestama... jednostavno, svaki ceh ima svoje specifične probleme koje nastojimo rješavati, kazao je Andi Vitasović.
(Snimila Matea Čelebija)
Direktorica Turističke zajednice Pula Sanja Cinkopan Korotaj zahvalila se ugostiteljima te pozdravila, kako je kazala, "nesebično pripremanje hrane i usluga za građane".
- Ugostitelji iz Udruženja obrtničke komore Pula željeli su nešto napraviti za Grad i građane. I ranije su radili pusnu marendu pa su ju i ove godine odlučili ponoviti. Završavamo s karnevalom, još se danas jedu kobasice, a sutra počinje Korizma pa se oni koji žele mogu nečega i odreći, kazala je direktorica Turističke zajednice Pula Sanja Cinkopan Korotaj pa se zahvalila suorganizatorima:
Hvala Udruženju Obrtničke komore Pula, Cehu ugostitelja, što su proaktivni i što svake godine naprave neku akciju. Kao što možemo vidjeti, došli su i ugostitelji južne Istre koji nesebično kuhaju i spremaju za druge", kazala je.
Popodne će se, već tradicionalno, održati spaljivanje Pusta pored rotora na Velom Vrhu u 19 sati.