inspirativni prosvjetari

Gradonačelnik Zoričić primio dobitnike nagrade za odgojno-obrazovne djelatnike

| Autor: Glas Istre
(Foto Grad Pula)

(Foto Grad Pula)


U četvrtak, 17. listopada u Komunalnoj palači gradonačelnik Filip Zoričić upriličio je prijem za nagrađene pulske odgojno-obrazovne djelatnike Deboru Radolović, Irenu Kiss i Vladimira Papića, dobitnike nagrade za najuspješnije odgojno-obrazovne djelatnike u školskoj 2023./2024. godini. Nagradu koju im je dodijelilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja na Međunarodni dan učitelja.

"Ponosan sam na Vaša dostignuća koja ste ostvarili unatoč izazovnim uvjetima. Važno je da upravi Vi budete motivacija i primjer drugima, kako svojim kolegama, tako i učenicima. Svjestan sam da uvjeti u školama variraju, ali najvažnije je da stvarate pozitivno i ugodno ozračje u svojim učionicama", naglasio je gradonačelnik Zoričić.

Debora Radolović je ravnateljica Talijanske srednje škole "Dante Alighieri" u Puli. U svom stručnom radu posvećena je obrazovnim temama, posebice ulozi školskih knjižnica u multikulturalnim sredinama. Njezin doktorski rad istaknuo je važnost informacijske pismenosti kao ključne sastavnice znanstvene komunikacije i obrazovanja u suvremenom društvu. Osim što vodi školu, aktivna je u promociji talijanskog jezika i kulture te sudjeluje na brojnim stručnim skupovima i projektima vezanim uz obrazovanje.

Irena Kiss, docentica na Fakultetu za odgojno-obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, verificirani je stručnjak Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih za vrednovanje ishoda učenja, voditelj andragoških usavršavanja i akreditirani suradnik u programima izobrazbe odraslih. Dobitnica je mnoštva međunarodnih i domaćih priznanja za mentorstva. Izlagala je na brojnim znanstvenim i stručnim skupovima te aktivno sudjelovala u projektima i edukacijama.

Vladimir Papić je nastavnik hrvatskog jezika u Osnovnoj školi Šijana u Puli, a poznat je po svom angažmanu u projektima kreativnog pisanja. Između ostalog, sudjelovao je u vođenju projekta "Zvučna čitanka", koji je uključivao učenike škole u stvaranju i čitanju priča, s ciljem promicanja pismenosti i čitanja među mladima. Njegova posvećenost mentoriranju učenika i kreativnom pristupu nastavi čini ga prepoznatljivim u obrazovnoj zajednici. Također je voditelj popularnog programa "Stripomanija", čime dodatno potiče kreativnost i interes učenika za književnost i stripove?.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo je 513 najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika u školskoj godini 2023./2024., od kojih je četrnaestoro iz Istre.

Nagradu za najuspješnije odgojno-obrazovne radnike u Puli je dobilo četvero nastavnika. Uz Irenu Kiss, Deboru Radolović i Vladimira Papića nagrađen je i učitelj hrvatskog jezika i povijesti Osnovne škole Veli Vrh Igor Jovanović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter