više od 100 sudionika

Međunarodna znanstvena konferencija i predstavljanje časopisa pulskog sveučilišta u Coworkingu

| Autor: Glas Istre
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


U četvrtak, 17. listopada u 9 sati otvara se 2. Međunarodna znanstvena konferencija "Jezik,  prijevod i međukulturna komunikacija", koja će se održati do 19. listopada u  prostorima Coworking centra Pula. Organizatorica konferencije je dr. sc. Irena Mikulaco,  voditeljica Katedre za strane jezike Filozofskog fakulteta pri Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. 

Konferencija će okupiti više od 100 sudionika iz Europe, Australije, Kanade, SAD-a, Južne Amerike i Azije. Najviše je europskih slavista iz Poljske, Slovačke, Bugarske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, ali ima  sudionika iz Turske, Brazila, Irske, Italije te dosta sudionika dolazi s hrvatskih sveučilišta i iz  hrvatskih gradova. Teme su  jezik, prijevod, književnost i metodika učenja stranih jezika.

Za 17. listopada planirano je i predstavljanje knjige i časopisa. Predstavljanje znanstvene  monografije dr. sc. Irene Mikulaco, Hrvatsko i rusko pravno nazivlje (2024.), bit će u 17 sati,  a nakon toga će biti upriličena prezentacija novog broja časopisa Filozofskog fakulteta - Tabula. Tabula 21 je upravo izašla iz tiska, a ovaj specijalni broj časopisa posvećen je 200.  godišnjici rođenja F. M. Dostojevskog. Posebnost broja je ta da je dvojezična (ruski/hrvatski).  Urednice ovog broja su Irena Mikulaco i Veronica Razumovskaya. Prevoditeljice radova su  Jasmina Vojvodić i Irena Mikulaco.

Osim toga, za sudionike su organizatori osmislili i kulturni  program. Oni će razgledati Pulu i posjetiti Arenu te će se upoznati s Istrom na izletu po Istri. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter