malo letova, malo putnika

Jedinom istarskom aerodromu odavno ne cvjetaju ruže. Javnost - ogorčena, ZL Pula - zadovoljna

| Autor: Glas Istre
(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)


Zračna luka Pula još od pandemije muku muči s brojevima. Malo je letova pa samim time i putnika. Posebno u zimskim mjesecima kada letovi gotovo i ne postoje. Javnost je ogorčena, a iz zračne luke - zadovoljni rezultatima. Iznajmljivači automobila i taksisti slažu se u jednom, javlja HRT.

- Kako su godine prolazile, tako je bio i pad aviona na svakodnevnoj bazi, sad recimo rent-a-car ima duplo manje posla nego što smo imali 2017. tako da pad se osjeća , putnika nema, rekao je Petar Mirković, voditelj rent-a-car poslovnice.

S time se ne slažu u zračnoj luci, godinama, kažu, bilježe rast.

- Brojke govore da imamo povećanje od 20 posto. Porast prometa nije u koracima kakav je u drugim zračnim lukama, ali radimo na tome, naglasila je Nina Vojnić Žagar, direktorica Zračne luke Pula.

- Za sada, unatoč planovima i inicijativama Zračne luke Pula, još nema konkretnog plana i punog partnerskog odnosa s lokalnim turističkom zajednicom, priopćilo je Ministarstvo prometa, mora i infrastrukture.

Što potvrđuje da na relaciji Zračna luka Pula - županijska turistička zajednica ne cvjetaju ruže, kažu tek šturo kako suradnja - traje. 

- Mislim da je Turistička zajednica uvijek stajala iza zračne luke Pula i sigurno je financijski pratila rješenja koje oni nude kako bi pospješili odnosno povećali broj putnika, naglašava Ivan Glušac, pročelnik Kabineta istarskog župana.

O sve manjem broju niskobudžetnih letova iz istarske turističke zajednice - silenzio stampa. Rekordne 2019. Pula je prešla 800.000 putnika isto kao i Zadar. Onda se svima dogodila pandemija.

Pula će godinu završiti tek s njih oko 500.000, iako svake godine iz kase istarske turističke zajednice za avioprijevoz odlazi do milijun i pol tisuća eura, a zimi pulski aerodrom kao da pada u zimski san.

Cijeli prilog pogledajte ovdje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter