susret povijesnih vozila

U subotu dolazi 50 oldtimera iz cijele Istre

| Autor: Tea Tidić
(Snimio Duško Marušić Čiči)

(Snimio Duško Marušić Čiči)


Peti po redu Susret povijesnih vozila u organizaciji Auto moto kluba Pula - Pola I održat će se u subotu, 5. listopada, na trgu Ozad Arene. Dosadašnja izdanja ove manifestacije održavala su se na Forumu, a ove godine, Ozad Arene očekuje se pedesetak starodobnih automobila i motora iz Istre i Italije.

- Svoj dolazak su najavili vlasnici oldtimera iz cijele Istre, a riječ je pretežno o entuzijastima koje je spojila strast prema starodobnim vozilima. Okupljanje sudionika je u subotu od 9.30 do 10.30 sati, a svečano otvaranje susreta je u 10.30 sati. Svi zainteresirani će moći razgledati izložene oldtimere od 10.30 do 12.30 sati, te od 14 do 16 sati. U 12.30 sati kreće defile oldtimera kroz grad do Verudele s povratkom Ozad Arene, kaže nam Boris Siljan, predsjednik AMK Pula - Pola I.

Inače, ovaj auto moto klub djeluje od 2014. godine te danas okuplja 70-ak članova. Posljednjih pet godina organiziraju Susret povijesnih vozila, a datum ima i poseban povod.

- Susret se organizira u povodu priključenja Istre domovini Hrvatskoj, tj. povodom Dana Istarske županije. Na ovaj način želimo promovirati i tehničku kulturu i ljubav prema starim vozilima. U našem klubu članovi imaju vozila starija od 30 godina, a to znači da tim vozilima treba posvetiti posebnu pažnju. Valja napomenuti i da većina tih vozila imaju posebne registarske oznake, na kojima su slova PU i PV, a PV je oznaka za povijesno vozilo. Također, mnogi od njih su iskusni automehaničari i entuzijasti, jer ovaj hobi zahtijeva puno ljubavi i ulaganja, ali se trud u konačnici isplati, ističe Siljan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter