34. godišnjica

Međunarodni dan starijih osoba i ove godine prigodno obilježen u Domu za starije osobe Alfredo Štiglić

| Autor: Glas Istre
(Foto: Grad Pula)

(Foto: Grad Pula)


U Domu za starije osobe Alfredo Štiglić i ove je godine prigodno obilježen 1. listopada, Međunarodni dan starijih osoba, a svečanosti je u ime Grada Pule prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport Ivana Sokolov.

„U ime Grada Pule, gradonačelnika Filipa Zoričića kao i u svoje osobno ime čestitam vam Međunarodni dan starijih osoba. Posebno mi je drago što sam danas ovdje s vama, a voljela bih podijeliti jednu crticu iz svog života. Prije dvadesetak godina bila sam ovdje na studentskoj praksi. Svaki put kada posjetim ovu ustanovu, vraćaju mi se uspomene. Naučila sam mnogo, kako od djelatnika, tako i od vas, štićenika“, rekla je pročelnica Sokolov.

(Foto: Grad Pula)(Foto: Grad Pula)

Naglasila je kako Grad Pula kontinuirano radi na poboljšanju uvjeta za starije osobe kako bi im boravak u Domu bio što ugodniji, ujedno spomenuvši izgradnju nove zgrade Doma u suradnji s Istarskom županijom.

„Danas obilježavamo 34. godišnjicu proglašenja Međunarodnog dana starijih osoba, a zabavit ćemo se uz zbor Zlatne godine. Kako kroz dva tjedna krećemo u radove, ovaj dio zgrade, u kojem se nalazi restoran, bit će zatvoren i neko vrijeme nećemo imati prostor za zabavu i ples. Stoga predlažem da to danas iskoristimo na najbolji mogući način“, prigodno je poručila ravnateljica Doma za starije osobe Alfredo Štiglić Doris Ivanković.

(Foto: Grad Pula)(Foto: Grad Pula)

Obilježavanju Međunarodnog dana starijih osoba u ime Istarske županije prisustvovali su župan Boris Miletić i pročelnik Upravnog odjela župana Ivan Glušac, a odazvali su se i predstavnici Matice umirovljenika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter