obilježen Međunarodni dan starijih osoba

FOTO / Miletić stigao u Dom za starije u Puli i čestitao korisnicima njihov dan

| Autor: Glas Istre
(Foto: Istarska županija)

(Foto: Istarska županija)


U prostorijama Doma za starije osobe Alfredo Štiglić u Puli, danas je prigodnim programom uz puno plesa i zabave, obilježen Međunarodni dan starijih osoba koji su uveličali svojim dolaskom župan Istarske županije Boris Miletić i pročelnik Upravnog odjela župana Ivan Glušac.

Istarski župan Boris Miletić srdačno je čestitao korisnicima doma njihov Dan i poželio im dobro zdravlje te dobar provod tijekom današnjeg dana.

(Foto: Istarska županija)(Foto: Istarska županija)

„Doista sam sretan što sam ponovno s vama, evo već 18. godinu uzastopce, ako se ne varam. Vremena su se možda i promijenila, ali ljudski život i osjećaji uvijek ostaju isti. Ljubav je jednaka, a pomaganje drugome plemenito i zato uvijek kažem da zajednica treba brinuti o svojim najmlađima, ali jednako tako treba biti zahvalna vama, našoj zlatnoj generaciji koja ste nam svojim radom omogućili da živimo u boljem i ljepšem svijetu, kazao je župan Miletić i istaknuo kako je Istarska županija jedina u Hrvatskoj, na čijem je području posljednjih godina pokrenuto niz kapitalnih investicija i projekata, poput izgradnje novih Domova za starije osobe u Labinu i Pazinu, dogradnje Doma u Buzetu, a predstoji i proširenje Doma A. Štiglić te izgradnja Doma u Medulinu.

(Foto: Istarska županija)(Foto: Istarska županija)

Ravnateljica Doma za starije Alfredo Štiglić Doris Ivanković zahvalila je predstavnicima Županije i Grada na dolasku i potpori, i pridružila čestitkama korisnicima Doma.

„Ovaj Dan trebamo obilježiti s idejom da vam omogućimo dostojanstvenu starost i da vam dane u našem Domu ispunimo ljubavlju i pažnjom kako bi vam boravak bio što ljepši.“ – poručila je ravnateljica Ivanković.

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Grada Pule Ivana Sokolov pozdravila je okupljene u ime gradonačelnika Filipa Zoričića i svoje osobno.

(Foto: Istarska županija)(Foto: Istarska županija)

„Kao Grad zaista se trudimo i kontinuirano radimo na tome da vam boravak u našem gradu bude bolji, da što više oplemenimo vaše aktivnosti, što kroz programe, a što kroz projekte poput nadogradnje ovog Doma koji radimo u partnerstvu s Istarskom županijom.“ – kazala je pročelnica Sokolov.

U nastavku programa brojne poznate i tradicionalne pjesme izveli su članovi zbora Zlatne godine, a dobra atmosfera uz zabavu i ples nastavit će se do večernjih sati.

Međunarodni dan starijih osoba proglasila je Glavna skupština Ujedinjenih naroda 1990. da bi se diljem svijeta naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter