Ružičasti mjesec 2024.

Bogat program započinjemo humanitarnom utrkom "Ne 'ću ben', hodi zajno"

| Autor: Glas Istre
(Foto: Klub Gea Pula )

(Foto: Klub Gea Pula )


Klub Gea Pula i ove godine tradicionalno obilježava Dan ružičaste vrpce 2024 i Ružičasti mjesec 2024. s ciljem podizanja svijesti žena o važnosti samopregleda i preventivnih pregleda dojki, a sve kako bi se bolest otkrila na vrijeme kada je vjerojatnost izlječenja velika.

Bogat program Ružičastog mjeseca započinjemo tradicionalnom 6. po redu Humanitarnom utrkom/ šetnjom „Ne 'ću ben', hodi zajno“ pod sloganom „Nemoj da ti se grusti“,  u organizaciji Atletskog saveza Istre, koja će se održati u nedjelju 6. listopada s početkom u 11 sati na Valkanama. 

Glavna utrka kreće s Valkana, a trči se pulskom šetnicom Lungomare, iza Mornara i Ferijalnog na šetnicu Verudele do tvrđave Bourguignon i nazad. Istovremeno kreće i rekreativna šetnja odmah nakon trkača a njena ruta je šetalište Lungomare sa okretištem u Gortanovoj uvali i nazad do Valkana.

Utrka je humanitarnog su karaktera, startnina nije određena već građani mogu na humanitarni račun HR8124070001500023861 uplatiti donaciju ili to učiniti na dan utrke.
Kao nagradu za donaciju svi sudionici dobivaju majicu s natpisom „Nemoj da ti se grusti“ koju je dizajnirala Lara Bolković.

Zahvaljujući udruzi Istarski eko proizvod i mesnicama „Alverde“, „Stari grad“ te „Brionki“ koji su donirali namirnice i Arenahospitality group čiji će kuhari spremiti domaći fažo, za sve sudionike bit će osiguran topli obrok i voće.

Dechatlon koji će na startu utrke za ljubitelje sporta organizirati sportski interaktivni kutak, osigurao je vodu za sve sudionike.

Na utrku/ rekreativnu šetnju građani se mogu prijaviti sve do nedjelje na mrežnim stranicama Kluba www.geapula.hr, ali i na dan utrke na startu od 09,30-10,30 sati.
Za glazbeni dio i ove godine zadužen je DJ Denis Goldin a najmlađe će zabavljati Žuti kišobran i Rozi make up corner. Start utrke uveličat će svojim nastupom pulske mažoretkinje.

Najuspješniji trkači bit će nagrađeni poklon paketima sponzora, a 6 ženskih sudionica utrke osvojit će besplatan ultrazvučni pregled dojki u ordinaciji dr. Loredane Premate Milas.

Cilj manifestacije je okupiti velik broj građana svih dobnih skupina, cijele obitelji kako bi se prenijela važna poruka o važnosti brige za vlastito zdravlje, tjelesne aktivnosti, boravka u prirodi, uravnotežene zdrave prehrane koja se sastoji od lokalnih svježih namirnica, ali i važnosti druženja, dobrog raspoloženja i pozitivnih emocija koje doprinose zdravlju našeg organizma.

Program Ružičastog mjeseca nastavlja se 10. listopada u Svetom Lovreču, Gradski trg 4,  predavanjem „Utjecaj pravilnog disanja i tjelovježba na zdravlje" fizioterapeutice Gracijele Benčić.

Od 20. -  27. listopada na društvenoj mreži Facebook održat će se Humanitarna aukcija "Nemoj da ti se grusti" zahvaljujući brojnim sponzorima koji su donirali svoje usluge i proizvode.

Ove godine program Ružičastog mjeseca obogatit će Bruno Šimleša promocijom nove knjige „A što kad se netko naš razboli“ u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Puli, 24. listopada 2024. godine s početkom u 18 sati. Predavanje je besplatno i otvoreno za javnost a posjetitelji će moći kupiti knjigu po promotivnoj cijeni.

Zadnja nedjelja u mjesecu listopadu, 27. listopada 2024. godine s početkom u 10 sati tradicionalno je rezervirana  za BakalaRun, humanitarnu utrku u organizaciji TEĆI, ISTI I PITI i Erika Lukšića pod pokroviteljstvom Alden Bakalara. Bit će to prigodan završetak Ružičastog mjeseca kojim Klub žena liječenih od karcinoma dojke Gea podiže svijest o važnosti preventivnih pregleda dojki kao jedini siguran put smanjenju smrtnosti od ove vodeće maligne bolesti u žena.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter