bontonko

Grad Pula i Pulapromet podijelili edukativne bojanke za djecu OŠ Veruda

| Autor: Glas Istre
(Foto Grad Pula)

(Foto Grad Pula)


Danas 27. rujna,  pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport Ivana Sokolov u ime Grada Pule i direktor gradskog javnog prijevoznika Pulaprometa Tomislav Josipović podijelili su učenicima drugih razreda Osnovne škole Veruda 60 edukativnih bojanki pod nazivom "Bontonko".

"Cilj nam je naše najmlađe učenike motivirati da koriste javni prijevoz. Kroz bojanku "Bontonko" učenici će se na zabavan način upoznati s pravilima ponašanja u autobusu, ali i razvijati svoju kreativnost", rekla je pročelnica Ivana Sokolov.

(Foto Grad Pula)(Foto Grad Pula)

Grad u suradnji s Pulaprometom aktivno radi na popularizaciji javnog prijevoza, a sve u cilju smanjenja prometnih gužvi te poboljšanja ekološke osviještenosti građana. U ovom slučaju fokus je usmjeren na najmlađe putnike te je tako nastala bojanka "Bontonko". 

"Tema bojanke je pravilan način korištenja javnog prijevoza, a slikovnicu smo prigodno nazvali Bontonko u kojoj pratimo likove Linu i Tonija na njihovom putu autobusom do none", naglasio je Tomislav Josipović.

(Foto Grad Pula)(Foto Grad Pula)

Slikovnice su tiskane na hrvatskom i talijanskom jeziku, a podijelit će se prvim i drugim razredima osnovnih škola na području općina i gradova u kojima Pulapromet vrši uslugu prijevoza.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter