za grad pulu

Započelo javno savjetovanje o mjerama za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih i mladih obitelji

| Autor: Glas Istre
(Foto Grad Pula)

(Foto Grad Pula)


U skladu sa Zakonom o pravu na pristup informacijama Grad Pula je danas, 24. rujna 2024. godine započeo s provedbom Savjetovanja sa zainteresiranom javnošću s ciljem upoznavanja šire javnosti te pribavljanja mišljenja, primjedbi i prijedloga o prijedlogu Odluke o mjerama za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih i mladih obitelji na području Grada Pule.

Grad Pula najavljuje početak provedbe novog paketa mjera stambene politike usmjerenih na osiguranje priuštivog stanovanja za mlade. Cilj ovih mjera je omogućiti dostupnost kvalitetnog i održivog stanovanja mladim obiteljima i mladim osobama, uz provođenje dosad zastupljene stambene politike za najranjivije skupine društva.

Ova inicijativa rezultat je opsežne analize tržišta nekretnina, potreba građana te stalnih napora gradske uprave da stvori bolje uvjete života za sve stanovnike Pule. 

U ostvarenju ciljeva stambene politike, u okviru ove Odluke, predviđene su sljedeće mjere:

  • pravo građenja za gradnju obiteljske kuće uz simboličnu naknadu do 99 godina, uz mogućnost otkupa nakon 10 godina
  • pravo građenja za stambene zadruge uz simboličnu naknadu do 99 godina kao oblik javne stanogradnje priuštivog stanovanja
  • dugoročni najam stanova koje vlastitim ulaganjima treba privesti namjeni, uz priuštivu cijenu najma i mogućnost otkupa stana nakon 10 godina uz priznavanje ulaganja i uplaćenih najamnina u otkupnu cijenu
  • dugoročni najam stanova koji su odmah useljivi na 10 godina, uz priuštivu cijenu najma, ali bez mogućnosti kupnje i produljenja.

Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o prijedlogu Odluke o mjerama za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih i mladih obitelji na području Grada Pule provest će se u razdoblju od 24. rujna do 23. listopada, a adresa elektroničke pošte na koju se mogu slati očitovanja zainteresirane javnosti je [email protected]

Prateće dokumente i dodatne informacije možete pronaći na web stranici Grada Pule u rubrici e-Konzultacije ili na poveznici.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter