za učenike osnovnih škola

Od robotike do laboratorija i digitalnog stvaralaštva: Počeli upisi u besplatne radionice Centra za tehničke aktivnosti "Veruda"

| Autor: Doria Mohorović
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Zajednica tehničke kulture Pula najavljuje početak upisa u cjelogodišnje radionice za učenike osnovnih škola. Radionice će se održavati u Centru za tehničke aktivnosti "Veruda", smještenom na Trgu kralja Tomislava 13, a početak je zakazan za 14. listopada.

I ja sam majstor

Aktivnosti su namijenjene učenicima različitih uzrasta, od 1. do 8. razreda osnovne škole. Za učenike od 1. do 4. razreda nude se radionice poput "Mala robotička abeceda", koja uvodi djecu u osnove robotike, te "STEM LEGO konstruktorstvo", gdje će polaznici izrađivati tehničke tvorevine od LEGO elemenata, primjenjujući obnovljive izvore energije, uz programiranje te izradu modela koristeći EITECH konstrukcije. Također, djeca će kroz radionicu "I ja sam majstor" učiti o izradi predmeta od drva i balze koristeći strojeve poput UNIMAT 2u1 Basic, dok će "Digitalno stvaralaštvo" pružiti osnove informatike i razvoja softverskih vještina.

Učenici od 3. do 6. razreda moći će se okušati u 3D modeliranju i printanju, stvarajući vlastite radove pomoću 3D olovki i pisača. Polaznici će imati priliku napraviti originalne straničnice za knjige, otvarače za bocu, privjeske omiljenog nogometnog kluba, kvartovski suvenir, posudicu za olovke, poklon za simpatiju. Radionica "Mali laboratorij" fokusira se na solarnu energiju i očuvanje okoliša, potičući djecu na razmišljanje o racionalnom korištenju energije.

Izrada robota

Za starije učenike, od 5. do 8. razreda, organizirane su naprednije radionice, poput "Modelarstvo uporabnih predmeta", gdje će izrađivati tehničke tvorevine, te "Roboti i STEM igre", gdje će savladati programiranje robota i izradu složenih mehaničkih konstrukcija. Polaznici će naučiti izrađivati robote, kao i razvijati projekte poput pametnih lampi koje mijenjaju boje na pljesak.

U ponudi je i radionica "Brodomodelarstvo", koja uključuje izradu maketa brodova i vožnju radio-upravljanih modela. Sve radionice su besplatne i održavaju se dva školska sata tjedno, od 17 do 18 i 30 sati, prema rasporedu. Svi zainteresirani mogu dobiti više informacija i izvršiti upise putem telefona 052/394-729 ili e-maila [email protected].

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter