svjetlo, boje, kreativnost...

Organizacijski tim Visualia Festivala na prijemu kod Zoričića. Na izmaku ljeta privukli smo u grad oko 10 000 posjetitelja

| Autor: Glas Istre
(Foto: Grad Pula)

(Foto: Grad Pula)


Gradonačelnik Filip Zoričić upriličio je danas, 23. rujna 2024. godine u Komunalnoj palači prijem za organizacijski tim Visualia Festivala kako bi im čestitao na uspješnoj organizaciji ovogodišnjeg jubilarnog izdanja manifestacije koja je Pulu proteklog vikenda pretvorila u prijestolnicu svjetlosti, boja i kreativnosti.

Uz idejnog začetnika i direktora Festivala Marka Bolkovića prijemu su nazočili i članovi užeg organizacijskog tima Nikolina Vuković, Deni Kukolj, Andro Bupić i Nicol Rodić.

„Htio sam vam zahvaliti i čestitati na svemu što radite u ovih zadnjih deset godina. Festival je već postao dio naše tradicije koji oblikuje identitet grada. Na sebi svojstven moderan način oživjeli ste povijesne lokacije i dogodio se najbolji mogući spoj suvremene tehnologije i bogate povijesne baštine našeg grada. Grad Pula je uz vas od samih početaka i podržavat ćemo vas i dalje“, rekao je gradonačelnik Zoričić.

Direktor Festivala Marko Bolković izrazio je zadovoljstvo ovogodišnjim izdanjem Festivala.

„Ova godina bila je jubilarna i potrudili smo se da bude produkcijski najbolja. Želim zahvaliti svojim suradnicima, a posebno glavnoj producentici Nicol Rodić, tehničarima Deniju Kukolju i Andru Bupiću koji su odradili vrhunski posao te našoj novoj voditeljici projekata Nikolini Vuković“, nadodao je Bolković.

Naime, Visualia Festival prvi je festival svjetlosti u Hrvatskoj kojeg stvaraju domaći kreativci i umjetnici koji već cijelo desetljeće vrijedno rade tijekom cijele godine kako bi uspjeli realizirati jedinstvene programe i sadržaje. A ove je godine zasjalo čak 16 lokacija u centru grada, te dvije nove lokacije van standardne festivalske rute – Crkva Gospe od Mora i Trg Kralja Tomislava na Verudi, a bilo je izloženo 25 instalacija umjetnika iz čak 13 zemalja.

Podsjetimo, Festival Visualia započeo je 2013. godine, isprva se fokusirajući na 3D mapping projekcije. Tijekom godina značajno se proširio, a danas brojnim posjetiteljima pruža široku lepezu svjetlosnih instalacija i izvedbi pomoću najsuvremenije audiovizualne tehnologije. Festival je izrastao u značajan događaj u kulturnom kalendaru Pule koji svake godine na izmaku ljeta privlači oko 10 000 posjetitelja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter