rade li puljani još zimnicu? 

Provjerili što se najviše kupuje na tržnici Veruda. Do kraja prosnica dobit će i novi krov 

| Autor: Zoran Oljača
(Snimio Zoran Oljača)

(Snimio Zoran Oljača)


 Idućeg utorka započet će radovi natkrivanja zelene tržnice Veruda. Izvođač radova je tvrtka De Conte d.o.o iz Labina, a stručni i projektantski nadzor AD – arhitektura i dizajn d.o.o. iz Pule. Za vrijeme trajanja radova, zatvara se parkiralište iznad zelene tržnice i privremeno će se prenamijeniti u prodajni prostor zelene tržnice.

Bolji uvjeti

Zakupci u poslovnim prostorima tržnice Veruda nastavit će s obavljam djelatnosti i za vrijeme izvođenja radova. Cilj ovoga projekta jesu bolji uvjeti za korisnike i prodavače Tržnice Veruda koji će zajedno s vizualnom komponentom doprinijeti većoj atraktivnosti prostora tržnice. Očekivani završetak radova je početkom prosinca ove godine, javljaju iz pulskog gradskog poduzeća Pula usluge i upravljanje d.o.o.

(Snimio Zoran Oljača)(Snimio Zoran Oljača)

U našem obilasku Tržnice na Verudi kod jedne smo prodavačice iz Pule našli i već napravljeni kiseli kupus kojeg prodaje za 2,5 eura po kilogramu. Kapula se prodavala po istoj cijeni, krumpir po cijeni od 1,5 eura, a fažoleti po pet eura za kilogram. Na naše pitanje o tome spremaju li Puležani još zimnicu odgovorila je da rade. Najviše se za to kupuju paprike ali uglavnom kiseli se, kaže, mješano povrće.

Gospođa na susjednom štandu rekla nam je kako će Tržnica Veruda za koji mjesec biti u novom ruhu. Od gradskog su poduzeća svi informirani kako će u utorak svoje proizvode prodavati na parkiralištu iznad tržnice.

Zimnica sve manje

- Pa i bilo je vrijeme da se nama osiguraju bolji uvjeti za rad. Sada kada Tržnice bude natkrivena biti će svima bolje. Rekli su nam da će radovi trajati oko dva mjeseca. Možda i koji dan više, kazala nam je prodavačica te na pitanje oko zimnice odgovorila kako se ona radi sve manje. Čuvši naš razgovor jedan je gospodin dobacio kako se prije zimnica radila - preko sindikata.

- Radio sam u tvornici stakla i svi su radnici preko sindikata jeftinije kupovali povrće. Išli smo u skladišta na Stoji, nedaleko tvornice cementa, i uzimali pune vreće krumpira i luka, a znali smo si za zimu uzeti i cijelu vreću jabuka. Cijeli bi mi se stan zamirisao. Osim toga, uzimali smo dosta tegli sa krastavcima i paprikama. Toga više nema, rekao nam je gospodin.

Inače, na istom štandu obična se paprika prodavala po dva eura, a ona ljuta po četiri eura za kilogram. Krastavci, malancane i tikvice prodavali su se po cijeni od tri eura, a isto toliko bilo je potrebno izdvojiti za zelenu salatu. Pomidori su koštali četiri eura, fažol pet, mrkva tri eura te domaće šljive koštale su također tri eura. Naišli smo i na tikve za juhu koje su se prodavale po 1,5 eura za kilogram.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter