Održana 4. Memorijalna utrka Ivana Todorića

FOTOGALERIJA / Građani nadmašili policijske službenike i u muškoj i u ženskoj konkurenciji

| Autor: Mihael Stojanović


U subotu u 10 sati, na prostoru bivšeg policijskog kampa u Valbandonu i Štinjanu, održana je 4. Memorijalna utrka u čast Ivana Todorića, policijskog službenika iz Policijske postaje Pula-Pola koji je tragično preminuo prije nepunih 6 godina, na putu za posao u prometnoj nesreći 22. rujna 2018.

Utrka je privukla brojne sudionike, uključujući aktivne i umirovljene policajce te građane. Natjecanje se odvijalo na dvije staze – rekreativnoj od 2.209 metara i "trail" stazi od 11.300 metara. Utrku je završilo 173 natjecatelja i natjecateljica, a neki su se rekreativno prošetali. Među sudionicima su bile obitelji s djecom, kolege i umirovljeni policajci.

(Snimio Mihael Stojanović)(Snimio Mihael Stojanović)

Organizatori memorijalne sportske manifestacije bili su Policijska uprava istarska, Udruga specijalne jedinice policije BAK Istra, Regionalni klub IPA Istra, Atletski savez Istre i Turistička zajednica grada Pule i drugi pokrovitelji.

Cilj ovog događaja nije bio samo odavanje počasti Ivanu Todoriću, već i prikupljanje sredstava za Zakladu policijske solidarnosti. Sav prihod prikupljen od kotizacija doniran je upravo toj zakladi, čime su sudionici i organizatori zajednički doprinijeli pomoći policijskim službenicima i njihovim obiteljima u potrebi. Do dana prije utrke, uprihodovano je ukupno 3200 eura od kotizacija.

(Snimio Mihael Stojanović)(Snimio Mihael Stojanović)

Jedan od sudionika, policajac izjavio je: "Volimo podržavati ovakve akcije. Iako nisu svi osobno poznavali pokojnog kolegu Ivana Todororića, osjećali su potrebu sudjelovati u događaju kako bi se promovirao zdrav život" rekao je.

Na događaju su se mogli kupiti suveniri poput šalice za 5 eura, staklene boce i kape za 6 eura te pamučne majice za 8 eura s motivima Hrvatske policije kao i druge policijske memorabilije.

Rekreativna i trail staza

Natjecatelji obiju utrka startali su iz bivšeg policijskog kampa u Valbandonu, spuštajući se prema obali te nastavljajući šetnicom preko Hidrobaze. Natjecatelji rekreativne utrke vratili su se istim putem, dok su sudionici glavne utrke nakon lučice nastavili cestom do tvrđave Punta Christo, prolazili su kroz štinjanski kamenolom, šumu, tvrđavu Monto Grosso, uvalu Zonku, obalnu tvrđavu Valmaggiore te su se šumskim stazama vratili do lučice Štinjan i cestom nazad prema Puntiželi i kampu u Valbandonu.

(Snimio Mihael Stojanović)(Snimio Mihael Stojanović)

Rezultati trail trke

Među građanstvom, Radmila Maksimović osvojila je prvo mjesto pretrčavši 11.300 metara za 57 minuta. Drugo mjesto pripalo je Nikolini Jurešić, koja je stigla 32 sekunde kasnije, dok je treća bila Sandra Martinović s vremenom 57 minuta i 37 sekundi. U muškoj konkurenciji, najbolji rezultat postigao je Matija Lisec, istrčavši stazu za 41 minutu i 27 sekundi. Drugi je bio Ivan Diklić s vremenom 43:29, a treći Luka Kučerka s rezultatom 48 minute i 32 sekunde.

Među policijskim službenicama, Nives Šimić iz PU Zagrebačke zauzela je prvo mjesto s vremenom 59 minuta i 31 sekundu. Slijedila ju je Silvana Kljufas iz PU Brodsko-posavske s vremenom 1 sat, 6 minuta i 52 sekunde, dok je treća bila Naša Rogić iz PU Istarske. U muškoj kategoriji, Ivica Jurak iz PU Međimurske osvojio je prvo mjesto s rezultatom od 51 minutu i 38 sekundi. Drugi je bio Neven Ceilinger iz iste postaje s vremenom 52:52, a treći Dinko Janković iz PU Istarske s rezultatom 53 minute i 45 sekundi.

(Snimio Mihael Stojanović)(Snimio Mihael Stojanović)

Rezultati rekreativne trke

Među građankama, najbrža je bila Andrea Stojšić s vremenom 8 minuta i 19 sekundi, dok su Nina Lazarić i Ivana Kramar završile utrku do 9. minute. U muškoj konkurenciji, prvo mjesto osvojio je Luka Kljajić s vremenom 6 minuta i 37 sekundi, drugi je bio Adriann Jakupović s 6:46, a treće mjesto zauzeo je Dragan Kramar s rezultatom 7 minuta i 14 sekundi. Ana Marija Gregur iz PU Međimurske završila je stazu za 9:32, a Martina Zadravec iz iste postaje stigla 23 sekunde kasnije. Treće mjesto zauzela je Ivana Vrekalić iz PU Istarske s vremenom 10:51.

U muškoj kategoriji, PU Istarsku su predstavljali Tin Emanuel Bolonović, koji je završio utrku za 7 minuta i 57 sekundi, te Danijel Gavrinić s vremenom 9:24. Treće mjesto pripalo je Armandu Brajnoviću, koji je stazu istrčao za 9 minuta i 47 sekundi.

(Snimio Mihael Stojanović)(Snimio Mihael Stojanović)

Podjele nagrada

Nagrade najboljim trkačima uručili su Ivanov otac Zlatko Todorić, zamjenica predsjednika upravnog odbora Zaklade policijske solidarnosti Gordana Bušić - Vojnović, ispred Policijske uprave istarske zamjenik načelnika Božo Kirin, zatim načelnik Policijske postaje Pula-Pola Vjekoslav Vukšić i direktorica Turističke zajednice grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj.

Građani ostvarili bolje rezultate u obje utrke i u muškoj i u ženskoj konkurenciji

Građani su nadmašili policijske službenike u obje utrke, i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Na stazi od 2209 metara, prva je ciljem prošla Andrea Stojšić, koja je bila brža od policajke Ane Marije Gregur za više od minute. U muškoj kategoriji, Luka Kljajić je za minutu i dvadeset sekundi pretekao Tina Emanuela Bolonovića.

(Snimio Mihael Stojanović)(Snimio Mihael Stojanović)

Na pet puta dužoj stazi, građani su ponovno dominirali i u muškoj i ženskoj kategoriji. Građanka Radmila Maksimović je završila utrku dvije i pol minute ispred policajke Nives Šimić, dok je u muškoj kategoriji građanin Matija Lisec s 41:27 minuta bio čak deset minuta brži od prvog policajca Ivice Jurka, koji je stazu završio za 51:38 minuta.

Božo Kirin, zamjenik načelnika policijske uprave čestitao je svim trkačima na velikom odazivu kazavši da je utrka najbolji način da se oda počast Ivanu koji je bio strastveni sportašu. Otac poginulog po kojem memorijalna trka nosi naziv, Zlatko Todorić emotivno je zahvalio kolegama i trkačima, posebno onima iz drugih županija što su se odazvali.


Podijeli: Facebook Twiter