program na tri lokacije

U subotu se održava Pulska noć: Besplatan parking, javni prijevoz, nastup Vitasovića, Krajcara...

| Autor: Jelena Milović
(Foto Pula Film Festival)

(Foto Pula Film Festival)


Tradicionalna manifestacija - Pulska noć - Notte Polese održat će se ove subote, 14. rujna u večernjim satima. Premda je godinama mijenjala datume održavanja, sredina rujna pokazala se dobrim datumom jer je intencija organizatora da bude čim manje turista, a čim više samih građana Pule kojima je prvenstveno i namijenjena. U prostoru ECPD-a (Europski centra za mir i razvoj Pula) najavili su je pročelnik Službe Gradonačelnika i Gradskog vijeća Grada Pule Darko Tumpić i ravnateljica JU Pula Film Festival Tanja Miličić.

- Prvenstveno će biti lokalnih autora, a nezaobilazno i hrane. Pulska noć je planirana već od 18 sati, a razlog je prošlogodišnje iskustvo u postavljanju napuhanaca u suradnji sa Zemljom zabave. Naime, djeca će ove godine u Istarskoj ulici koja će ovim povodom biti zatvorena, imati priliku isprobati sve te moderne verzije interaktivnih igara, jer nam je poznato da na ovu manifestaciju dolaze roditelji, djeca, ali i bake i djedovi; svi zajedno. Zato je važno da djeca budu angažirana. Sam oficijelni program koji će se održavati na tri lokacije: Forumu, Trgu Portarata i tržnici, započinje u 20 sati. Centralna pozornica bit će na Portarati i tamo će nastupiti The Primo Tajo blues band, a nakon njih Alen Vitasović koji ove godine slavi 30 godina svoje karijere. Obilježio ju je u nekim drugim gradovima, pa smatramo da je upravo Pulska noć idealna prilika da je obilježi i u našem gradu. Na Forumu će nastupiti Pula Jazz Quartet, kao i Manouche de mar koji izvode ambijentalnu glazbu. Na tržnici će nastupiti bend Fiesta zajedno s Frankom Krajcarom i Indiviom, a tu će biti i bogata gastro ponuda u suradnji s agencijom Avenue; Vladom Orlićem i Budimirom Žižovićem. U ponudi će biti morski specijaliteti; od sardela po cijeni od pet eura do različitih brodeta i za dublji džep, najavila je Miličić.

Da je sve spremno za još jednu tradicionalnu pulsku noć, potvrdio je i Tumpić koji je istaknuo da nas prema prognozama očekuje lijepo vrijeme, što je i iznimno važno za manifestaciju koja se održava na "otvorenom".

- Važno je napomenuti i da je parking cijelog tog dana besplatan za građane, osim zona holders only, a od 18 sati besplatan je i javni gradski prijevoz tako da građani imaju i tu pogodnost na usluzi, istaknuo je pročelnik.

U slučaju kiše manifestacija se prebacuje u nedjelju, a ukoliko i tada bude loše vrijeme, za sada ne postoji rezervni plan, ali su organizatori obećali da će se sve saznati na vrijeme. Kako se trenutno čini, vremenske prilike bi ove subote trebale biti povoljne, pa zasada nema bojazni da će se ona tada i održati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter