DUCHENNE

Veliki rotor i dizalice sutra u crvenom, evo što se obilježava

| Autor: Glas Istre
(Foto Grad Pula)

(Foto Grad Pula)


Grad Pula i ove se godine odazvao inicijativi Saveza društava distrofičara u Republici Hrvatskoj i globalnoj kampanji osvjetljavanja poznatih znamenitosti, građevina ili spomenika za Svjetski dan svjesnosti o Duchenne mišićnoj distrofiji. Tim povodom u subotu na Svjetski dan svjesnosti o mišićnoj distrofiji - Duchenne pulski rotor i Svjetleći divovi zasvijetlit će crvenom bojom.

Ovogodišnja tema Svjetskog dana svjesnosti o DMD je "Podigni svoj glas za Duchenne". Njome se naglašava važnost jačanja glasa za zagovaranje prava, uključenosti i dobrobiti osoba koje žive s DMD i drugim distrofinopatijama s ciljem stvaranja društva koje pruža jednake mogućnosti za sve.

Posebno značajna je činjenica da se održava pod pokroviteljstvom Europskog parlamenta po prvi put otkad su Ujedinjeni narodi 7. rujna službeno proglasili kao Svjetski dan svjesnosti o DMD pri čemu je UN pozvao sve države članice i druge međunarodne i regionalne organizacije, kao i civilno društvo, da na odgovarajući način Obilježe ovaj dan. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter