razgovor s građanima

U Rojcu predstavljanje prijedloga o Povjerenstvu za osobe s invaliditetom

| Autor: Glas Istre
(Foto Zelena Istra)

(Foto Zelena Istra)


Pravobranitelj za osobe s invaliditetom Darijo Jurišić, zamjenica gradonačelnika Grada Pule Ivona Močenić, pročelnik Službe Gradonačelnika i Gradskog vijeća Darko Tumpić te pomoćnica pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport Lena Radunić u petak, 6. rujna od 13 do 14 sati u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc govorit će o važnosti i osnivanju Povjerenstva za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju Grada Pule.

Razgovor s nadležnima te prijedlozima građana i udruga o Povjerenstvu vodit će Dunja Mickov iz Zelene Istre koja organizira događaj. Okupljeni će moći postaviti svoja pitanja o Povjerenstvu. Za tumačenje na znakovni jezik treba se javiti na [email protected] do četvrtka u 18 sati.

Na ovome događaju moći će se saznati više o prijedlozima vezanim uz buduće Povjerenstvo koje su za Grad pripremili građani i udruge, narednim koracima Pule u osnivanju Povjerenstva te važnosti participativnih i inkluzivnih načina kreiranja politika koje utječu na živote osoba s invaliditetom.

Tijekom posljednjih mjeseci u inkluzivnom i participativnom procesu nastali su prijedlozi modela Povjerenstva, teksta javnog natječaja za članove Povjerenstva te Poslovnika o radu i Etičkog kodeksa Povjerenstva za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju Grada Pule. 

Pripremili su ih stručnjaci, građani i civilno društvo za Grad Pulu, uz koordinacijsku podršku Zelene Istre. U procesu kreiranja prijedloga sudjelovalo je preko 50 građana, među kojima su mnogi i sami osobe s invaliditetom, roditelji ili članovi uže obitelji koji skrbe o djeci s teškoćama u razvoju te stručnjaci koji poznaju potrebe i probleme osoba i djece s invaliditetom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter