Završen 27. Croatia Bike Week

Manifestacija privukla desetke tisuća motorista i ljubitelja rock’n’rolla iz cijelog svijeta u Pulu

| Autor: Jelena Milović
(Snimio Duško Marušić Čiči)

(Snimio Duško Marušić Čiči)


Završen je još jedan, ovogodišnji 27. Croatia Bike Week, u organizaciji moto kluba Twin Horn MC. Čini se i s nikad više posjetitelja kojih i inače svake godine bude u sve većem broju. Kao i posljednjih godina mjesto održavanja bio je na Valelungi, sve je započelo u proteklu srijedu.

Pohvale organizatoru

Događaj je okupio brojne bajkere, domaće i strane, ali i sve one kojima su ovi susreti posebni po programu koji donosi uvid u jedan posve specifičan način života; onaj na dva kotača u kombinaciji s vrhunskom zabavom kakvu samo bajkeri znaju prirediti. A tako je bilo i ovoga puta.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Vrhunac petodnevnog programa je svakako bila subota, za koju nam i sami sudionici vele da je dan koji se ne propušta. Dan je to i neizostavnog defilea ulicama Pule, uz uvijek impresivne prizore brojnih motora, svih marki i boja. Njima se brojni građani Pule uvijek razvesele; fotografiraju i snimaju atraktivne jurilice; ono što se rijetko gdje može vidjeti, a ovaj grad se može pohvaliti. Naravno, subota je i dan odličnih koncerata na Valelungi, pa je tako bilo i ove. Ali prije samih koncerata publika je uživala uz Stunt Show, Custom Show, kao i Off Road & Trial Moto School Show. Sve su to atraktivni programi koji privlače pozornost publike, jer kamp gotovo u svakom svom djelu pruža neki od sadržaja.

Kako su glazba i motori nedjeljiv spoj zagarantirane zabave, ove je subote Impresivan nastup The KrisTINA’s Show - Tribute to Tina Turner, s čak devet članova ansambla i posebno (glasom i stasom) uvjerljivom pjevačicom odlično primljen od publike te podigao već dobru atmosferu i energiju uoči još jednog koncerta, onog Dina Jelusića uz svoj sastav Jelusick, nakon čega je uslijedio sexy show i nastup grupe Cota G4.

(Snimila Nataša Sundara)(Snimila Nataša Sundara)

Mjesto odlične atmosfere

Manifestacija ni ovoga puta nije razočarala, naprotiv. Privukla je desetke tisuća motorista i ljubitelja rock’n’rolla iz cijelog svijeta u Pulu. Pohvale organizatoru stizale su sa svih strana, a moglo su čuti da u blizini ne postoji slična manifestacija.

Inače, kampiranje je za bajkere, kao i obično, bilo besplatno, a osim mjesta za kamp, i ove godine, nisu izostali brojni štandovi s opremom za motore, bajkerskom opremom, specijaliziranom odjećom za motoriste, nakitom i drugim zanimljivim asortimanom. Posebnost su bili i štandovi s eno i gastro proizvodima kao što su malvazija, teran, maslinovo ulje, tartufi, češnjak, kobasice od boškarina i slično.

(Snimila Nataša Sundara)(Snimila Nataša Sundara)

Croatia Bike Week ove je godine proširio prostor lokacije i kampa jer su lani ljudi čak na okolnim mjestima podizali šatore, pojasnili su iz organizacije. Sve to govori u prilog dojmu da je Croatia Bike Week neprikosnoveno mjesto odlične atmosfere i mjesto na koje bajkeri sa svih strana svijeta jednostavno žele biti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter