27. CROATIA BIKE WEEK

FOTOGALERIJA / Jedinstvena povorka od nekoliko tisuća bajkera ispunila pulske ulice

| Autor: Vanesa Begić


Vrhunac petodnevnog druženja bajkera na Vallelungi je svakako defile bajkera, koji se svake godine (izuzev korona godina) u ovo doba održava pulskim ulicama kao dio 27. Croatia Bike Weeka, poznate i popularne manifestacije. Svi ljubitelji motora, svih maraka i oblika obožavaju taj trenutak, kada jedinstvena povorka od nekoliko tisuća bajkera ispuni pulske ulice i domaći i turisti ih fotografiraju diveći se velikoj, nepreglednoj koloni koja prolazi gotovo pa cijelom Pulom, od Vallelunge kao polazne točke pa natrag do Vallelunge spajajući skoro sve gradske kvartove. Ležerno, u dobroj atmosferi, energično i dakako bučno, kao što to i priliči takvim manifestacijama.

Uvijek je zanimljivo vidjeti kakva su sve vozila prisutna u ovoj manifestaciji - od nekih vrlo vrijednih oldtimera, do najnovijih "zvjerki", "običnih" motora, vidjeti da unuk, otac i djed zajedno voze, zaljubljene parove, nešto starije parove…

Jednom je prilikom predsjednik moto kluba Twin Horn MC Edi Ljubić za naš list izjavio da je Pula danas prepoznatljiva po Areni, rock glazbi i bajkerima - što je još jednom dokazano. Pula zadnji tjedan u kolovozu živi posebnim, bajkerskim ruhom, u nevjerojatnoj atmosferi, a nerijetko i osobe za koje nikada ne bismo pomislili da pripadaju toj bajkerskoj kulturi, miljeu, voze taj defile ili pak pasionirano ga fotografiraju. Iz godine u godinu, sve je više sudionika, a unatoč bogatom programu, samome druženju i svemu - mnogima je najatraktivnija upravo ta povorka kao vrhunac prezentacije čari vožnje motorom. A to je ovim ljudima puno više od same vožnje motora, to je dio i načina život, kulture, svjetonazora.

Recimo i da je predviđena ruta bila: Vallelunga - Vodnjanska cesta - Tršćanska ulica - Flavijevska - Istarska - Amfiteatarska - Ulica sv. Ivana - Riva - Flaciusova - Arsenalska - Tomasinijeva - Ulica Veruda - Krležina - Pina Budicina - Radićeva - Dobrilina - Laginjina - Giardini - Istarska - Flavijevska - Tršćanska - Vodnjanska cesta - Vallelunga.

Na Verudi je veliki broj ljudi pratilo to povorku, fotografirajući s prozora, uz cestu, djeca, umirovljenici s kućnim ljubimcima, svi dobro raspoloženi, nastojeći "uloviti" i pokoju foto uz motore.

Kao i inače, policijskim vozilom na početku i na kraju kolone, defile je predstavio toliko raznolikih detalja - neki su gledali neobične tetovaže pojedinih bajkera, osebujne frizure, ili pak specifičnosti vozila - nešto staro, nešto novo, nešto najnovije, retro, vrijedno, neka za naše ceste neobična i jedinstvena vozila... Dio defilea su bile i neke sasvim posebne osobe iz pulske svakodnevice i iz pulskih ulica - s vrlo zanimljivim prometnim (da ne bude samo modnih) kombinacijama.

Bajkeri ujedno i produžavaju turističku sezonu, vlada fama da su dobri potrošači (što je uvijek poželjno), programa ima puno, kao i zabavnih sadržaja po formuli "za sve gušte".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter