GRANDZARO

Od Mićeg Zara do Zara XXL, sve generacije pokazale su najbolje

| Autor: Mihael Stojanović
(Snimio: Mihael Stojanović)

(Snimio: Mihael Stojanović)


Na pulskom Kaštelu održan je veliki koncert koji je okupio sve generacije pulskog zbora Zaro - koncert GrandZaro započeo je pjesmama "Zaro show" i "S malo dobre volje" pod ravnanjem dirigentice Serene Bonassin.

Program je otvorila pjesma Mićeg Zara s pjesmom "Kokoš Šanel" uz soliste Alexom Brdakom i Dorom Pačelat. Slijedila je pjesma "Gimnastika" u izvedbi Lene Gligore i Erin Percan Maksimović, zatim "Što rade igračke noću" koju su pjevale Edita Babić i Nina Romić, te na kraju "Mićeg Mala priča" s Nikolom Komšom i Dorom Gojnić. Ove pjesme dirigirala je Linda Milani. Zaro XL je oduševio publiku izvedbom pjesme "Bad Liar", dok je Zaro XXL izveo pjesmu "Shallow", obje pod ravnanjem Serene Bonassin. Baletne točke pripremila je voditeljica plesnog studija Andreja Štifanić, a točku suvremenog plesa voditeljica Tanja Grgić.

(Snimio: Mihael Stojanović) (Snimio: Mihael Stojanović)

GrandZaro je nastavio s pjesmom "Pola Polentia" (Polentia potječe iz antičkog doba Pule kad se kao kolonija zvala Colonia Iulia Pola Pollentia Heculanea, op.a.), koju su izvele solistice Laura Brlek i Ana Romić, zatim "Učka" u izvedbi Arie Matijević i Dore Berković, te "Nonina Šufita" koju su otpjevale Ariana Vrhar i Eva Jelić.

- Vodim zbor, klavire, veliki zbor za odrasle te sintesajzer. U našem studiju imamo polaznike svih generacija, od vrtićke dobi do odraslih. Povod je Zaro Fest. Svake godine održavamo tradicionalni koncert u kazalištu za Božić, a početkom ljeta završni koncert. Ove godine održat ćemo ‘Zaro pod zvijezdama’ na Forumu, 30. lipnja, kazala nam je Serena Bonassin, te nadodaje da u studiju Zaro okupljaju balerine, članove koji prakticiraju suvremeni ples, mići zbor, Zaro XL i Zaro XXL te kaže: "Svatko tko voli pjevati, glazbu i druženje dobrodošao je kod nas, a možemo se pohvaliti da se broj članova u mićem Zaru povećao."

(Snimio: Mihael Stojanović) (Snimio: Mihael Stojanović)

(Snimio: Mihael Stojanović) Serena Bonassin (Snimio: Mihael Stojanović)

Bonassin kaže da se ljudi uz Zaro mogu usavršiti jer je i u ponudi i solo pjevanje za one koji se žele ozbiljnije baviti glazbom, a na zboru se radi mnogo tehničkih vježbi; "kako bismo sačuvali glas i poboljšali pjevanje" kazala je Bonassin i zaključila razgovor s Tonijem Nežićem; "vrlo poznati bas u Europi, svoju je karijeru započeo upravo u Zaru."

Manifestacija je bila obogaćena plesnim izvedbama, što je publika s oduševljenjem prihvatila.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter