u park plazi histria

Pula domaćin najvećeg peradarskog simpozija u Hrvatskoj

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Znanstveno-stručni simpozij "Peradarski dani" održat će se u pulskom hotelu "Park Plaza Histria" od 22. do 25. svibnja. Ovo je najveći simpozij o peradarstvu u Hrvatskoj, te je ovo petnaesto izdanje. Sudjeluje 270 znanstvenika, stručnjaka iz proizvođačkog sektora, veterinara i peradara iz 19. zemalja.

Na skupu će se raspravljati o trendovima u peradarskoj proizvodnji, izazovima u istoj, te očuvanju zdravlja životinja i ljudi koji konzumiraju jaja i meso peradi.

U četvrtak, 23. svibnja, održat će se glavna panel rasprava na temu "Cijepljenje protiv influence (ptičje gripe): mogućnosti i ograničenja" na kojoj će govoriti doc. dr. sc. Vladimir Savić, voditelj Nacionalnog referentnog laboratorija za influencu ptica i newcastlesku bolest u Centru za peradarstvo Hrvatskog veterinarskog instituta, dr. sc. Ljupka Maltar, načelnica Sektora za zdravlje i dobrobit životinja Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske, Jakov Ćorić, član uprave tvrtke Gala iz Bjelovara, i Boris Slunjski, glavni upravitelj Veterinarske ambulante tvrtke Koka iz Varaždina.

Sudionici će posjetiti i peradarsku farmu Agrokoke u Barbanu u sklopu stručnog izleta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter