Za Valenta od Srca

Humanitarni kviz: Puležani prikupili tisuću eura za rehabilitaciju Valenta Hrvatina

| Autor: Mihael Stojanović
(Snimio: Mihael Stojanović)

(Snimio: Mihael Stojanović)


Održan je humanitarni pub-kviz "Za Valenta od Srca" u hali, smještenoj pored kafića La Resistance, s ciljem prikupljanja sredstva za Valenta Hrvatina i udrugu cerebralne paralize Istarske županije. Na kvizu općeg znanja okupilo se 35 ekipa, a dvorana je bila maksimalno popunjena. Sva sredstva namijenjena su pokrivanju troškova rehabilitacije i smještaja u poliklinici Glavić u Zagrebu, a prikupilo se 1000 eura.

Riječi Valentovog prijatelja Dominika Janovića

Dominik Janović je prije samog kviza održao emotivan govor, dijeleći s publikom trenutak kada je za Uskrs svom najboljem prijatelju Valentu rekao da će se organizirati pub-kviz kako bi mu se pružila podrška u liječenju. Naglasio je publici važnost rehabilitacije, posebno nakon infarkta spinalne moždine koju je Valent Hrvatin pretrpio te je poručio da Valent unatoč nesreći, nikada nije izgubio pozitivan duh. Ovaj student novinarstva u Zagrebu zahvalio je organizatorima i svima koji su se odazvali kvizu.

(Snimio: Mihael Stojanović) (Snimio: Mihael Stojanović)


-Za Valenta bih prešao planine i vjerujem da zaslužuje izvanrednu pomoć u rehabilitaciji poručio je Janović, koji je i sam suočen sa cerebralnom paralizom.

Riječi organizatora

Organizatori kviza Nina Radošević, Marin Šepuka i Elvis Rizvanović, magistri su građevine. Tijekom studiranja u Zagrebu, aktivno su sudjelovali u kvizovima pa su ih počeli organizirati i u Puli, u koju su se vratili.  

- Svojim iskustvom u kvizovima u Zagrebu, odlučili smo ih prenijeti u Pulu, što je rezultiralo stvaranjem Pulske Kviz Priče, lige koja se igra u 35 hrvatskih gradova, a nakon Zagreba, najveći odaziv je u Puli. Organizatori su oduševljeni reakcijom Puležana na kvizove, ističući kako atmosfera nadmašuje važnost pobjede.

Inače, svaki ponedjeljak u 20 sati velik broj sudionika okuplja se stvarajući ugodnu atmosferu, ističu organizatori.

(Snimio: Mihael Stojanović) (Snimio: Mihael Stojanović)

- Ovo je već treći humanitarni kviz koji organiziramo, a prethodni su bili udruga Snoopy i Naš San Njihov Osmijeh, poručuju organizatori.

-Na humanitarnom kvizu okupilo se 35 ekipa, s prosječno četiri člana po ekipi, a sav prihod namijenjen je humanitarnim svrhama, poručuje Morina.        

Pub kviz trajao je više od dva sata, a nagrade su uključivale bocu vina Medee, jaja Agrokoke, pivo Fabrika pive i runda pića u La Resistanceu.

(Snimio: Mihael Stojanović) (Snimio: Mihael Stojanović)

Ako želite novčano podržati Valenta, to možete učiniti putem IBAN-a:

HR 5923400091511274493

Opis plaćanja: Za Valenta od srca, humanitarna akcija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter