predizborni program prava i pravde  

Ivan Vilibor Sinčić u Puli: "Protiv toga smo da se odluke donose van Hrvatske, van Istre, negdje u Bruxellesu, New Yorku..."

| Autor: Doria Mohorović
(Snimila Doria Mohorović / Glas Istre)

(Snimila Doria Mohorović / Glas Istre)


Jutros je na Portarati Ivan Vilibor Sinčić, nositelj koalicijske liste Domovinskog pokreta i Prava i pravde za 8. izbornu jedinicu, predstavio program nove hrvatske stranke "Pravo i pravda". Riječ je o suverenističkoj stranci koju su, uz Sinčića, utemeljili Mislav Kolakušić i Ivan Lovrinović, a s kojom će izaći na parlamentarne izbore za dva tjedna. Izložili su za što se zalažu.

"Protiv toga smo da se odluke donose van Hrvatske, da se donose van Istre, negdje u Bruxellesu, New Yorku, a to je ono što nam hoće napraviti. Hoće nam uzeti pravo veta na zakone koji dolaze iz Bruxellesa. Također, za uvođenje smo reda kod ilegalnih migranata, koji se šeću hrvatskim prostorima bez da ih itko išta pita, čineći hrvatske građane građanima drugog reda.

(Snimila Doria Mohorović / Glas Istre)(Snimila Doria Mohorović / Glas Istre)

Ono što je najvažnije, mi smo za proizvodnju, za obnovu industrije, za obnovu poljoprivrede. Cjelokupna hrvatska poljoprivreda propada, čak i maslina i vinova loza. Ni u čemu nismo samodostatni, osim u mandarinama i jabukama ako je dobra godina. O stočarstvu da niti ne pričam. Umirovljenici su najzakidaniji, najpljačkaniji sloj hrvatskih građana.

Riješit ćemo problem malih mirovina na način da ćemo povećati uplate u I. i II. mirovinski stup. Iako je II. stup sam po sebi pljačka i treba ga ukinuti, sami građani su mu rekli "ne", a to ćemo postići tako da vratimo naše ljude iz inozemstva i pokrenemo proizvodnju", rekao je Sinčić.

Dodao je da je nužno povećavanje plaća i broj kvalitetnih radnika, a ne privremenih koji će raditi za minimalac i koji nemaju veze s Hrvatskom, niti joj išta donose. Konstatirao je i da je Hrvatska vojska u rasulu, da nema dovoljno opreme ni ljudstva, kao i da se suočava s mnogo korupcije u javnoj nabavi.

Upitan s kim bi mogli koalirati nakon izbora, istaknuo je da je to tko god je spreman provoditi suverenističku i antiglobalističku politiku. "Hoće li se naći takvi, vidjet ćemo, ako se nađu, sjajno, idemo formirati novu vlast", istaknuo je Sinčić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter