nastavak dijaloga

Zoričić: Apsolutni prioritet je riješiti problem neugodnih mirisa s Kaštijuna

| Autor: Glas Istre
(Foto Grad Pula)

(Foto Grad Pula)


Danas je u Komunalnoj palači u Puli, na inicijativu gradonačelnika Filipa Zoričića, održan sastanak na temu definiranja cijene obrade preuzetog miješanog komunalnog otpada trgovačkog društva "Kaštijun", a čime će se Kaštijunu omogućiti bolje gospodarenje otpadom pogotovo tijekom ljeta.

Sastanku su prisustvovali zamjenik župana Istarske županije Tulio Demetlika, gradonačelnik Buzeta Damir Kajin, gradonačelnik Labina Valter Glavičić, gradonačelnica Pazina Suzana Jašić, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, direktor Usluge Poreč Luka Maleš, gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga, gradonačelnik Vodnjana Edi Pastrovicchio, načelnik Općine Medulin Ivan Kirac, predsjednik uprave komunalnog poduzeća "6. maj" Reuf Šerbečić te direktor CGO "Kaštijun" Dražen Stilinović.

Zoričić je istaknuo da se novi model obračuna izradio temeljem prijedloga i zaključaka s ranijih sastanaka, te da je apsolutni prioritet riješiti problem neugodnih mirisa s Kaštijuna, zbog čega je temeljni cilj ovog prijedloga smanjenje količina dopremljenog biootpada.

Prijedlog je predstavio Igor Jovin, pomoćnik pročelnice za pravne poslove Službe Gradonačelnika i Gradskog vijeća. Unutar prijedloga stoji da bi naknada za uslugu prijevoza i obrade preuzetog miješanog otpada unutar definirane tjedne količine ostala nepromijenjena, a rasla bi cijena za količine koje prelaze definiranu.

Na kraju sastanka zaključeno je kako se cijena za definiranu količinu otpada neće mijenjati, a cijena za količine koje prelaze definiranu granicu će se definirati po završetku postupka javne nabave. Nakon toga će uslijediti i operativni sastanak.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter