"Zelene stope moga grada" 

Sutra na pulskom Forumu počinje obilježavanje ovogodišnjeg Dječjeg tjedna posvećenog očuvanju okoliša

| Autor: Doria Mohorović
(Foto Grad Pula)

(Foto Grad Pula)


Prezentacijom društvenog eko rada "Zelene stope moga grada" u ponedjeljak u 12.30 sati na Forumu se otvara ovogodišnji Dječji tjedan koji je u znaku zelene boje s temama koje se odnose na očuvanje i brigu o okolišu te prezentaciju eko projekata nastalih suradnjom Grada Pule, Pula Herculanee i osnovnih škola.

Projekt "Zelene stope moga grada" izradili su učenici osnovnih eko škola Kaštanjer i Monte Zaro te Osnovne škole Veli Vrh pod vodstvom akademske kiparice i likovne pedagoginje Roberte Weissman Nagy, profesorice likovne umjetnosti u Osnovnoj školi Veli Vrh. Ideja je bila izraditi zajednički rad s motivima grada i eko tematikom. Rad će biti izložen na Forumu u periodu od 2. do 6. listopada. Sve osnovne škola uredile su svoje eko kutke u kojima će biti prezentirana izložba učeničkih likovnih i literarnih radova na temu "Moja eko škola". Pula Herculanea osigurala je svim školama ogledne spremnike za miješani i selektivni otpad te spremnike za stare baterije i čepove, kako bi se dodatno stavio naglasak na edukaciju o pravilnom zbrinjavanju otpada, selektiranju i očuvanju okoliša.

U okviru programa bit će prezentiran čitav niz školskih projekata, i to u ponedjeljak u OŠ Giuseppina Martinuzzi, u utorak u OŠ Centar, u srijedu u OŠ Veli Vrh i OŠ Vidikovac, u četvrtak u OŠ Veruda i OŠ Šijana.

Ekološki mjuzikl "Zelena priča"

U suradnji sa Studiom Suncokret, Grad Pula je pripremio edukativni eko mjuzikl za djecu predškolske dobi i nižih razreda osnovnih škola, naziva Zelena priča, koja će se održati u više termina u Dječjem kreativnom centru u period od 3. do 5. listopada. Kako je navedeno u najavi ove predstave, ona odgovara na pitanja kako zaštititi okoliš, kako odvajati i selektirati otpad. Odgovore na ta pitanja traže smetlar Medo te mudra Sova, Gica Prljavica, Magarac, Ribica, Vjeverica i Glista koji su i junaci ovog ekološkog lutkarskog mjuzikla koji je ostvaren u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša Republike Hrvatske. Tijekom predstave djeci se prikazuju osnove razvrstavanja otpada na zabavan i interaktivan način. Uz veliki broj edukacijskih songova možda je najvažnije istaknuti i glavnu misao ovog ekološkog mjuzikla: "O zaštiti okoliša brinemo se od malena."

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter