Vrijedna donacija Pulskoj pedijatriji

Vesna i Slavko Kolić iz humanitarne udruge ACT Hrvatska: "Ako bude rabilo za dicu, mi smo opet ovdje"

| Autor: Helena Mostarkić Gobbo
Primopredaja donacije na Odjelu pedijatrije OB Pula (Snimio Duško Marušić Čiči)

Primopredaja donacije na Odjelu pedijatrije OB Pula (Snimio Duško Marušić Čiči)


Predstavnici humanitarne udruge ACT Hrvatska te supružnici Vesna i Slavko Kolić danas su na Odjelu pedijatrije Opće bolnice Pula uručili osoblju vrijednu donaciju koja je jednim dijelom nabavljena sredstvima prikupljenima na humanitarnom festivalu "Slavimo život" koji se ove godine održao sredinom kolovoza u Puli.

Supružnici Kolić donirali su Odjelu pedijatrije aparat Infuzomat Space, a od prikupljenih festivalskih sredstava nabavljeni su Otoskop Mini 3000 led, dva pulsna oksimetra Vantage 9590 Nonin te višekratni ljevčići za Otoskop. Ukupna vrijednost donacije iznosi 2.173 eura.

- Drago mi je kad primimo donaciju, a uvijek idemo ciljano što odjelima treba. Svi vole donirati djeci, jer na djeci svijet ostaje, a kad dijete pomogne djetetu, tim više je to dobro, rekla je ravnateljica Opće bolnice Pula Irena Hrstić zahvalivši se posebno najmlađoj volonterki udruge ACT, desetogodišnjoj Lani Antei Červar, učenici petog razreda Osnovne škole Monte Zaro.

(Snimio Duško Marušić Čiči)Supružnici Kolić donirali aparat infuzomat (Snimio Duško Marušić Čiči)

Voditeljica Odjela pedijatrije dr. Vlasta Kocijančić zahvalila je na donaciji infuzijske pumpe koju djelatnici odjela koriste u svakodnevnom radu kod pacijenata kojima se daje intravenska terapija - infuzija, antibiotik ili krvni pripravak, a tijekom terapije određuje se točna količina koja ide kroz određeni vremenski period.

- Sve je to materijal koji nam redovno treba, naglasila je Kocijančić.

ACT Hrvatska je humanitarna udruga koja djeluje od 2017. godine, sa sjedištem u Puli, a predstavlja međunarodnu dobrotvornu ACT fondaciju koja u svijetu djeluje 20 godina.

Predsjednica udruge ACT Hrvatska Helena Bjelaković navela je da se festival održao treću godinu zaredom, a glavna ideja je bila da se skupe svi pojedinci koji žele pridonijeti svojoj zajednici.

(Snimio Duško Marušić Čiči)Slavko Kolić i najmlađa volonterka udruge Lana Antea Červar (Snimio Duško Marušić Čiči)

- Naravno da nam je želja bila da uradimo nešto za Pulu, a djeca su karika koja svakako treba našu potporu, istaknula je Bjelaković napomenuvši da je udruga nakon objavljenog članka o pulskoj Pedijatriji pažnju usmjerila upravo na ovaj odjel.

- Mislim da se kao društvo trebamo ujediniti za veći cilj, poručila je Bjelaković zaključivši da, iako vodi ACT Hrvatsku od 2017. godine, nije naišla na veću medijsku potporu nego što je to bilo u Puli.

A njezin radijski poziv na ovogodišnji festival "Slavimo život" i prikupljanje donacija čuo je Slavko Kolić koji nije ni trenutka dvojio pružiti pomoć djeci.

- Ako bude rabilo za dicu, mi smo opet ovdje, pronti, rekao je Kolić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter