predsjednik pulskog sdp-a

Igor Belas: Vršnjačko nasilje u velikom porastu, potrebno je preispitati i unaprijediti postojeće edukacije borbi protiv nasilja

| Autor: Glas Istre
Igor Belas (Foto: SDP)

Igor Belas (Foto: SDP)


"Zastrašujuće snimke iživljavanja školaraca nad svojim vršnjakom munjevito su se proširile diljem Pule, ali nažalost i Hrvatske. Ovakvi događaji su za svaku osudu te ih treba prevenirati svim mogućim sredstvima, a ako prevencija ne uspije onda odgovorni moraju biti primjereno sankcionirani te primarno educirani o tome što znači nasilje u svim mogućim oblicima", ističe Igor Belas, predsjednik pulskog SDP-a, te dodaje:

"Iako smo vidjeli da se predmetno nasilje počelo i relativizirati razmišljanjima kako je tučnjava uvijek bilo i biti će, moramo se zapitati u kojem smjeru kao društvo idemo ako smo u 2023. godini sposobni relativizirati nasilje umjesto oštro reagirati i proaktivno djelovati preispitivanjem i unapređivanjem postojećih edukacija kako se takve stvari više ne bi počiniteljima motale po glavi.

Vidjeli smo već po situacijama diljem svijeta kakve tragedije se mogu dogoditi ignoriranjem problema i nečinjenjem.

Osuđujemo sve vrste nasilničkog ponašanja i pozivamo sve institucije da odrade svoj posao za koji su plaćene te da svojim radom doprinesu da o ovakvim nemilim scenama barem ne moramo čitati da se događaju u Puli, a nadamo se i šire".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter