Sea Cloud II

Impresivni luksuzni jedrenjak u pulskoj luci

| Autor: Glas Istre
(Snimio Duško Marušić Čiči)

(Snimio Duško Marušić Čiči)


Luksuzni jedrenjak Sea Cloud II posjetio je ovih dana Pule, a ovaj impresivni brod plijenio je pažnju prolaznika i znatiželjnika.

Izgrađen je kao brod za krstarenje, te je u vlasništvu Sea Cloud Cruises iz njemačkog Hamburga.

Sea Cloud II porinut je 1999., no na plovidbu je čekao više od godinu dana zbog dorade brojnih detalja unutarnjeg uređenja, tako da je ova luksuzna jedrilica kršena 2001. godine na Kanarskim otocima.

Ukupno je duga 105,90 metara, njezina najveća širina je 16 metara, a gaz 5,70 metara. Trup je izgrađen od standardnog brodograđevnog čelika i opremljen je s osam vodonepropusnih pregrada.

Teži 3.849 bruto tona (GT) i opremljena je s tri sidra, ukupne težine 2.280 kilograma. Brod ima pet paluba, te sunčalište, kao i bar, salon, apartmane vlasnika i knjižnicu.

Promenadna paluba, ili prva potpaluba, sadrži recepciju, restoran, butik i junior apartmane.

Paluba kabine je druga potpaluba. Kao što mu i samo ime govori, u njemu su smještene kabine, ali i fitness soba, sauna i soba za medicinsku njegu. Na najnižoj palubi su kabine za članove posade, kuhinja i drugi servisni sadržaji. Teretno dizalo povezuje palube.

U kabinama i apartmanima, koji su klimatizirani, može se smjestiti najviše 96 putnika. Ima 27 vanjskih kabina s prozorima, a prema cjenovnoj kategoriji, veličine soba kreću se od 12 do 20 četvornih metara. Kabine su opremljeni s dva kreveta, TV-om, sefom, tušem, WC-om, te između ostalog, i mramornim umivaonicima s pozlaćenim slavinama. U tri unutarnje kabine, najniže kategorije, nalaze se kreveti na kat.

Dva tzv. "vlasnička apartmana" razlikuju se od "junior apartmana" po veličini sobe od 27 četvornih metara, imaju, između ostalog, krevet s baldahinom i veliku kupaonicu s kadom i odvojenom tuš kabinom.

Sea Cloud II je četvrtasti riger s prednjim jarbolom, glavnim jarbolom i jarbolom. Vrh njenog glavnog jarbola je 57 metaraiznad palube. Njezina 23 jedra imaju ukupnu površinu od oko 3.000 četvornih metara. Sea Cloud II postiže najveću brzinu od oko 13 čvorova.

Plovi uglavnom Mediteranom ljeti i Karibima zimi. Njezina putovanja Atlantikom između ove dvije regije također se reklamiraju kao krstarenja.

Godine 2004. Berlitz Complete Guide to Cruising & Cruise Ships zbog visoke kvalitete usluge, izvrsne hrane te udobnosti, dodijelio je Sea Cloudu II ocjenu s pet zvjezdica.

Za krstarenje ovim prekrasnim jedrenjakom treba izdvojiti nekoliko tisuća eura.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter