OPĆA BOLNICA PULA

U Istru došlo 12 tek završenih medicinskih sestara iz Slavonije

| Autor: Duška PALIBRK
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


Pulska bolnica dobila je 12 novih medicinskih sestara, što je jako dobra vijest s obzirom na to da su natječaji za nova zapošljavanja, općenito u zdravstvenim ustanovama, mjesecima otvoreni i nitko se na njih ne javlja. Njih osam došlo je iz Vinkovaca i okoline, a po dvije su iz Osijeka i Slavonskog Broda. Riječ je o medicinskim sestrama koje su upravo završile srednju medicinsku školu, a u pulskoj bolnici raspoređene su gdje je bilo najpotrebnije, većinom na Hitnom bolničkom prijemu, na internoj i pedijatriji.

Glavnoj sestri bolnice Irini Pucić, najzaslužnijoj za ovo kadrovsko pojačanje, već se javljaju i razredne kolegice ovih sestara koje rade u turizmu, a žele se vratiti struci za koju su se školovale.

- Zasad su dobile ugovor na određeno vrijeme, ali imam povratnu informaciju da su zadovoljne radom u našoj bolnici i očekujem da će određeni broj ostati i nakon sezone. Hrabre su to djevojke, odvažile su se doći raditi u drugi grad. Svjesne su da još moraju puno učiti i raditi, ali mi ćemo im dati priliku da napreduju. Voljela bih da uspostavimo trajnu suradnju s tim školama, kojih je u Slavoniji dovoljno i ti se učenici tamo ne uspiju tako brzo zaposliti kao kod nas, kaže Pucić te ističe i odličnu suradnju s Komorom medicinskih sestara i tehničara koja im je vrlo brzo izdala licence za rad. Otkad im školovanje traje pet godina, ovaj traženi kadar nema obvezu pripravničkog staža.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter