promocija Zbornika studentskih radova u puli

Valter Boljunčić: "Ovo je svijetli primjer predanosti radu"

| Autor: Helena MOSTARKIĆ GOBBO
Valter Boljunčić (Snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

Valter Boljunčić (Snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


"Kažu statistike da danas mladi malo čitaju, a još manje pišu, ali ovaj je Zbornik dokaz da tomu nije tako", rekla je Mirjana Radetić-Paić, prorektorica za akademska pitanja, upise i potporu studentima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli na promociji Zbornika studentskih radova koja se održala danas u prostoru Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković". Radetić-Paić čestitala je studentima na radovima pozivajući ih da i dalje ustraju u radu, a da im Zbornik uvijek služi kao pozitivan primjer.

Zbornik studentskih radova Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli osmišljen je kao e-izdanje. Ovo je tek prvi u nizu zbornika koji će se objavljivati jednom godišnje, a ovisno o tijeku pristizanja radova razmotrit će se i mogućnost e-izdanja više puta godišnje. Prvo izdanje sastoji se od 11 znanstvenih radova, jednog stručnog rada i jednog prijevoda.

"Ovo je prije svega vaš zbornik, a on je potreban zbog promjena u nastavnim procesima koji se danas odvijaju nevjerojatnom brzinom", istaknuo je Valter Boljunčić, prorektor za umjetnu inteligenciju, digitalizaciju i poduzetništvo na pulskom Sveučilištu obraćajući se studentima čiji se radovi nalaze u zborniku.

Poručio im je da se tijekom školovanja ne oslanjaju samo na predavanja, nego i na svoj uloženi trud.

"Ovo je svijetli primjer predanosti radu", zaključio je Boljunčić.

Glavni i odgovorni urednici Zbornika studentskih radova Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli su Daniel Tomić i Saša Stjepanović s Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković". Izdavački savjet čine Marinko Škare, Alfio Barbieri, Valter Boljunčić i Mirjana Radetić-Paić, a grafički urednik je Robert Stanojević.

Jedan od urednika Zbornika, Daniel Tomić, na promociji zbornika je naglasio da su u njemu objedinjeni radovi iz različitih područja, od humanističkih, preko ekonomskih, pa sve do obrade jezičnih dilema.

"Ovaj Zbornik je rezultat velikog rada, iskustva, truda i napora studenata koji su pokazali ne samo nove ideje, nego i inovativna rješenja", istaknuo je Tomić. Napomenuo je da je sama ideja zbornika potekla s pulskog Fakulteta ekonomije i turizma, a ostvarila se na razini cijelog Sveučilišta te potaknula suradnju i s drugim sveučilištima diljem zemlje.

Cilj publikacije je uključivanje studenata u znanstveno-stručni istraživački rad, čime se razvijaju njihove profesionalne vještine i kompetencije, profesionalnost, kreativnost i odgovornost u produciranju relevantnih znanstveno-stručnih dostignuća.

Osim mogućnosti profesionalnog usavršavanja studenata, otvara se prostor i daljnjeg usavršavanja znanstveno-nastavnih djelatnika cijele akademske zajednice.

Promociju Zbornika studentskih radova Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli moderirala je Irena Mikulaco.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter