MALAC GENIJALAC PULA

5 prednosti pohađanja Malca Genijalca iz perspektive roditelja

(Foto: Promo)

(Foto: Promo)


Malac Genijalac je međunarodna škola za intelektualni razvoj djece koja djeluje u 17 gradova u Hrvatskoj.

U Puli ova škola održava tri programa za djecu od 3 do 14 godina, a svi imaju za cilj razvitak kognitivnih sposobnosti kao što su pažnja, koncentracija, analitičko razmišljanje, logičko zaključivanje, fotografsko pamćenje, mašta, kreativnost i samopouzdanje.

Koje su dobrobiti za roditelje Malaca?

Najveći dar za svakog roditelja je kada je dijete sretno i zadovoljno. Dok je obavezno školovanje nužnost bez alternative, za odabir dodatne aktivnost više je mogućnosti: sport, glazbene aktivnosti, ples, učenje stranog jezika ili nešto treće.

Što ako se odlučite upisati dijete u Malca Genijalca? Osim navedenih prednosti koje ova škola pruža djeci za njihov kognitivni razvoj, u priči s roditeljima čija djeca su pohađala ovu školu izdvojili smo nekoliko (ne)očekivanih dobrobiti iz njihove perspektive.

Djeca trebaju manje pomoći kod pisanja domaće zadaće

malac3

Pomagati djetetu kod domaće zadaće predstavlja posebno zadovoljstvo. No s druge strane, ni najorganiziraniji roditelji nekad nemaju vremena provoditi sat ili dva svakodnevno u učenju s djetetom. S obzirom na to da Malac razvija sposobnost rješavanja problema te djeci omogućava brže upijanje znanja i gradiva, nakon nekog vremena djeca se samostalno hvataju u koštac s domaćim zadaćama iz osnovne škole. I sat do dva dnevno vježbanja s djetetom za svega nekoliko mjeseci prijeđe u sat do dva vježbanja tjedno! Vremenska ušteda koja svakom roditelji dobro dođe, zar ne?

Smanjuje se potreba za plaćanjem instrukcija

S obzirom na to da je djeci manje potrebna roditeljska pomoć kod rješavanja domaćih zadataka, istovremeno se smanjuje potreba za plaćenim instrukcijama kada roditelj više ne može ili ne zna pomoći kod sve zahtjevnijeg gradiva. Iz višegodišnjeg iskustva roditelja iz cijele Hrvatske, učitelji ove škole primijetili su da djeca koja su pohađala Malca idu manje na dodatne instrukcije, a to pogotovo vrijedi za djecu od 5. do 8. razreda osnovne škole. Manje instrukcija - manji pritisak na kućni budžet.

malac3

Manje stresa u kući pred ispite

Vjerujemo da nam je svima poznato kako djeca mogu biti pod stresom prije velikog, pa čak i prije manje bitnog ispita. I prema tome je teško ostati ravnodušnim. No, djeca u Malcu razvijaju analitičke sposobnosti koje im pomažu strukturirati znanje te se organizirati na vrijeme. To uvelike doprinosi tome da djeca ne čekaju zadnji tren za pripremu ispita, što dovodi do manjeg stresa, kako za djecu, tako za roditelje.

Više koncentracije u učenju, ali i igri

Djeca lako gube fokus i to je potpuno normalno u njihovoj dobi. S obzirom na to da je u Malcu sposobnost fokusiranja jako bitna pri rješavanju zadataka iz mentalne aritmetike, razvijena sposobnost koncentracije ostaje s djetetom i kada izađu iz ove škole. Također, roditelji su primijetili da se dijete lakše koncentrira ne samo u učenju već i u igri. Igre i igračke im ne dosade tako brzo (što je čest slučaj), već se puno duže zadržavaju na određenoj zabavnoj aktivnosti. “Svaki dan nova igračka” nije slučaj kod Malaca!

Manje stresa za roditelje prvašića

malac2

Polazak u prvi razred osnovne je ogroman korak za cijelu obitelj. Puno nepoznanica je pred roditeljima: ima li dijete dovoljno predznanja za prvi razred; hoće li se snaći; hoće li se znati primjereno ponašati u školskim klupama?

Ovi problemi postaju puno manji kada dijete u predškolskoj dobi pohađa Malca. Njihovi programi su idealna priprema za prvi razred osnovne škole: stječu se prva znanja iz matematike te djeca mogu iskusiti osjećaj (mirnog) sjedenja u klupama. Ali, ono što je jako bitno, bez puno strogoće i stresa -  ipak su oni još predškolci.

Dođite na besplatni ogledni sat - upisi su u tijeku

Ako niste sigurni je li Malac Genijalac idealna dodatna aktivnost za vaše dijete, to je pravi razlog da ih posjetite na besplatnom oglednom satu!

Do kraja rujna u pulskom Malcu održavaju se besplatni ogledni sati za sve programe, o kojima više možete saznati na njihovoj web stranici. Na ogledne sate možete doći s djetetom te vidjeti kako izgleda nastava, razgledati učionice te upoznati nastavno osoblje

malac7

Upise, kao i prijave na besplatni ogledni sat možete obaviti na sljedeći način:

 

-> Pozivom na broj: 099 8099 454

-> Putem online obrasca na poveznici -> https://malacgenijalac.hr/pula/

Više informacija potražite na društvenim mrežama MG Pula -> Instagram i Facebook.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter