ovaj vikend svi u žatiku poreč

Liga za mlade Svjetske karate federacije okuplja 4.000 mladih karatista u Poreču

Sportska dvorana Žatika i Sportsko-rekreacijski centar Veli Jože ugostit će najmasovniji karate turnir za mlade karatiste u svijetu, Ligu za mlade Svjetske karate federacije. Prijave broje 4.000 natjecatelja iz 85 država.

(Foto: Promo)

(Foto: Promo)


Grad Poreč već tradicionalno postaje centar karate sporta. Od 24. do 30. lipnja ove godine ugošćuje tri karate događaja za mlade Svjetske karate federacije (World Karate Federation) u organizaciji Hrvatskog karate saveza. Tjedan je započeo provedbom WKF Trening kampa za mlade, nastavlja se WKF karate i parakarate Kupom za mlade, a završava najmasovnijem karate događajem za mlade u svijetu, WKF Ligom za mlade (WKF Karate 1 - Youth League).

kar4

Šesnaesti WKF Kamp za mlade vraća se u Poreč s vrhunskim karate instruktorima. Karatisti od 10 do 20 godina starosti trenirat će pod vodstvom domaćeg instruktora, ovogodišnjeg europskog prvaka iz Zadra u kategoriji +84 kg Anđela Kvesića, koji u svojoj kolekciji posjeduje, između ostaloga, ukupno tri europska zlata (dva pojedinačna i jedno ekipno) i dvije svjetske bronce. Među instruktorima nalazi se i osvajač srebrne medalje na olimpijskim igrama i svjetski doprvak u katama Damian Quintero. Djeca i mladi trenirat će s još jednim vrhunskim karatistom, aktualnim svjetskim prvakom u katama Alijem Sofuogluem (Turska). Sofuoglou u svojoj kolekciji ima i olimpijsku broncu, a u Zadru se okitio naslovom europskog prvaka i u pojedinačnoj i u ekipnoj konkurenciji. Osvajačica srebrnog odličja iz Tokija u kategoriji -55 kg Ukrajinka Anzhelika Terliuga jedna je od najuspješnijih karatistica Europe, ali i svijeta, a popularna karatistica u Poreču će imati ulogu instruktorice. Među instruktorima nalazi se i olimpijski prvak u kategoriji -75 kg i trostruki svjetski prvak Talijan Luigi Busa`.

kar8

Trening kamp namijenjen je karatistima kategorija U12, U14, kadetima, juniorima i mlađim seniorima (U21), te karatistima s intelektualnim oštećenjem, oštećenjem vida i karatistima korisnicima invalidskih kolica. WKF Kup obuhvatit će turnir u karateu mladih do 12 godina starosti te turnir parakaratista.

kar2

Ovogodišnje rekordne prijave na Ligu za mlade broje 4.000 natjecatelja iz čak 85 država svijeta, čime se Istarska županija ponovno dokazala kao popularno karate sjedište. Liga za mlade, kao nastavak Karate 1- Premier Lige, platforma je za razvoj mladih i njihov napredak u sportu. Događaj u Poreču bit će treći ove vrste u 2024. godini, prvi je bio održan u Fujairahu (UAE), zatim u A Coruñi (Španjolska), a nakon Poreča Ligu za mlade ugostit će Merida (Meksiko), dok će posljednje izdanje ove godine biti održano u talijanskoj Veneciji.

kar 3 1

Ova iznimno važna tri projekta doprinose promociji sporta kod djece i mladih, promiču važnost tjelesne aktivnosti kod djece i mladih, njima se stječe navika bavljenja sportom, a što je izrazito važno u razvojnoj dobi. Također, projekti doprinose zdravlju i kvaliteti života djece i mladih.

karate1

Pozivamo sve entuzijaste da se pridruže i pruže podršku mladim sportašima te uživaju u nezaboravnoj atmosferi. Ulaz  na WKF Ligu za mlade slobodan je za sve posjetitelje tijekom sva četiri dana održavanja, a ljubitelji karatea sve informacije o WKF aktivnostima u Poreču mogu pronaći na mrežnoj stranici Hrvatskog karate saveza www.karate.hr te putem službene Facebook stranice i Instagram profila Saveza.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter



Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum