neće u stranu

SDP podijeljen oko Marasa, no bivši zastupnik ipak nije imao sreće

| Autor: Tihana Tomičić
(Snimio Matija Habljak/Pixsell)

(Snimio Matija Habljak/Pixsell)


Predsjedništvo SDP-a ipak je na sinoćnjoj sjednici razmatralo molbu bivšeg ministra i bivšeg zastupnika Gordana Marasa da mu se omogući povratak u stranku, no Maras nije imao sreće: broj glasova ostao je podijeljen, pet je članova Predsjedništva bilo za, a pet protiv njegova povratka. Stoga prijedlog – nije prošao, i Maras će ostati van stranke.

Kako je poznato, on je bio i predsjednik SDP-a Zagreba, ali kad je stranka bila raspuštena u mandatu Peđe Grbina u glavnom gradu, on nikad nije bio ponovno upisan. Lokalni mjesni odbor SDP-a ga je nedavno odbio, pa se obratio centrali, no ni ovdje nije prošao.

Zanimljivo je međutim da je glasanje, na prijedlog predsjednika Siniše Hajdaša Dončića, bilo tajno tako da se formalno ni ne zna tko se od članova Predsjedništva kako opredijelio.

Pretpostavlja se da su Marasa podržale Sabina Glasovac, Sandra Krpan, Jasenka Auguštan Pentek, Kristina Ikić Baniček i Ivana Marković, dok su ostali prisutni bili protiv, uključujući i šefa stranke. No, to je naravno nemoguće potvrditi upravo zato jer je glasanje bilo tajno. Uz to, dva člana Predsjedništva napustila su sjednicu zbog drugih obaveza prije ove točke, koja je bila zadnja u rubrici "razno", pa bi rezultat za Marasa možda bio i drugačiji da su te dvije osobe bile prisutne.

U svakom slučaju, Gordan Maras ostaje van SDP-a.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter